Taximetriștii fără autorizație, amendați de la constatarea primei fapte!

Distribuie pe:

Până la 28 mai 2017, pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor, se află în dezbatere publică un proiect de modificare a Legii taximetriei nr 38/2003, astfel încât șoferii care transportă persoane și mărfuri, contra cost, fără autorizație de taxi valabilă, să poată fi efectiv sancționați.

„În prezent, nu se prevede o sancțiune clară pentru cei care desfășoară activitate de transport în regim de taxi fără autorizație valabilă, aspect care creează posibilitatea derulării unor activități de transport ilicit.

Mai precis, sancțiunile prevăzute de lege nu pot fi aplicate, deoarece pentru a aplica amenzi mai întâi trebuie demonstrat caracterul repetat al faptei.

Prin urmare, această situația existentă creează premisele desfășurării activităților de transport neautorizat, fără posibilitatea combaterii prin aplicarea sancțiunii corespunzătoare.

Noua reglementare nu mai face referire la caracterul repetat, ci prevede că amenda, cu valoare cuprinsă între 1.000 lei și 5.000 lei, este aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, sau de mărfuri, cu un autovehicul, fără existența autorizației taxi", explică Ministerul Transporturilor, în nota de fundamentare.

Inițiativa de modificare a Legii taximetriei a fost luată la presiunea Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care afirmă că nu este corect ca unii transportatori să respecte legislația în vigoare, în timp ce alții pot să treacă peste normele impuse fără a fi pasibili de sancțiuni.

Lasă un comentariu