Aleșii locali vor fi plătiți mai bine!

Distribuie pe:

Indemnizațiile consilierilor locali și județeni, ale primarilor și viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene vor fi majorate cu 30%, după ce, ieri, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG 9/2017.

Aceeași lege prevede că militarii beneficiază de majorări ale drepturilor bănești. Astfel, solda de funcție a fost stabilită, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar, iar sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărei cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată - 1.450 lei.

Totodată, începând cu 1 aprilie, cuantumul soldei de merit a personalului militar a crescut cu 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. 

Lasă un comentariu