ROMÂNII SE SIMT SUFOCAȚI DE CORUPȚIE!

Distribuie pe:

La aproape 27 de ani de la Revoluția anticomunistă, corupția îi determină pe două treimi dintre români să creadă că țara noastră se îndreaptă  într-o direcție greșită!

Sondajul a fost realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în perioada 10 - 24 martie 2017, pe un eșantion de 1.085 de respondenți de peste 18 ani, reprezentativ la nivelul populației adulte neinstituționalizate din România, cu o marjă de eroare de +/-3%.

Conform acestuia, 75% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 20% consideră că în România lucrurile merg într-o direcție bună.

Pentru ca lucrurile să meargă mai bine în țară, cei mai mulți dintre români consideră că ar trebui rezolvate cu prioritate următoarele probleme: corupția (72%), lipsa locurilor de muncă (64%), sărăcia (62%), nivelul redus al veniturilor (54%), furtul din banii publici (54%) și problemele din sănătate (46%). 

  Jumătate dintre respondenți se declară interesați sau foarte interesați de problema conflictului de interese, în timp ce 17% nu sunt deloc interesați în legătură cu acest subiect. Cu toate acestea, doar 6% spun că sunt foarte bine informați, iar 33% - bine informați despre problema conflictului de interese, în timp ce 18% declară că nu sunt deloc informați vizavi de acest subiect.

În opinia majorității respondenților (48%), conflictul de interese în sectorul public înseamnă „un conflict între interesele personale ale unui funcționar public și interesul public".

Indiferent de modul în care definesc conflictul de interese, 78% dintre cei chestionați consideră că acesta este un act de corupție.

Lasă un comentariu