Fulguiri (21)

Distribuie pe:

Joi, 18 mai a.c., la Casa Municipală de Cultură „Mihai Eminescu" din TÂRNĂVENI, s- a desfășurat Concursul județean „CEL MAI BUN RECITATOR" și „CEL MAI BUN CÂNTEC DE COPIL". Organizatoare ale acestui concurs au fost dnele educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Târnăveni, împreună cu dnele educatoare din zonă, Adămuș, Bahnea, Ceuaș, Cornești, Crăiești, Dâmbău, Deleni, Idrifaia, Seuca și Mica.

Alături de educatoare a fost dna. prof. Haller Katalin, inspector școlar pentru educație timpurie de la ISJ Mureș, care a apreciat creativitatea educatoarelor, munca depusă pentru o bună desfășurare a concursului. Concurenții care au participat au fost preșcolarii din zona Luduș, Reghin, Sovata, Tg-Mureș, Sighișoara și Sângeorgiu de Pădure, alături, desigur, de dnele lor educatoare. Ei au încântat publicul spectator și juriul prin cântecele și poeziile știute și interpretate. Cuvinte de apreciere pentru dăruirea profesională de care au dat dovadă concurenții și îndrumătoarele lor s-au primit și din partea dnei director de la grădinița din Târnăveni, Antal Gabriela.

• Noul imn al P.N.L.-ului: Orban și Cataramă lată, ce Bușoi eram odată!

• Oricât ar părea de ciudată afirmația mea, nu aurul și petrolul sunt bogățiile noastre de perspectivă, ci apele țării, cursurile de apă dulce, potabilă! Dacă războaiele secolului XX au fost pentru sursele de energie, războaiele secolului XXI vor fi pentru resursele de apă! „Aveți puțintică răbdare!".

• Arestul la domiciliu, după ce ai furat milioane de lei, este posibilitatea dată de „justiție" de a te bucura de roadele „muncii" tale, adică ale furtului! Un fel de „vacanță" forțată, dar „binemeritată"! Și totuși, nu am auzit de „arest la domiciliu" pentru… boschetari!

Referitor la Biserică! În ce stat civilizat din Europa se mai înconjoară biserici în genunchi? În ce stat se ating preoții când fac slujbe în biserică cu credulitate de ev mediu timpuriu? Unde se mai merge la spovedanie mai des ca la dentist?...Etc, etc. La nivelul individului, în general, gradul de îndoctrinare religioasă este invers proporțional cu gradul de educație și cultură. Mai e și efectul de turmă. Totuși, biserica a fost în istorie (și încă este) și un factor pozitiv, un factor coagulator al nației. În multe zone din țară sunt încă „preoți cu crucea-n frunte, că oastea e creștină".

• Marko Bela se întreba retoric ce trebuie să sărbătorească „ei" la 1 Decembrie 2018! Îi răspund eu: Pierderea, în urmă cu o sută de ani, a ceea ce nu era a lor! Revenirea acasă la păgubaș a obiectului furtului! Ar trebui să sărbătorească și toleranța și bunul simț al românilor, în a căror țară au drepturi cu duiumul, în condițiile în care „ei" (o parte din „ei") sapă mereu la temelia statului național, denigrându-l cât pot. Drepturi pe care românii, dar și alte etnii, nu le au în Ungaria!

• În ziua de astăzi o notă de 10 luată la anumite facultăți nu e nici cât un 5 luat la unele facultăți de.... altădată! A scăzut enorm exigența la majoritatea facultăților de la noi. Altele nici n-au avut-o, nefiind decât forme de a face bani!...Eu le zic... școli ajutătoare! Primăriile sunt pline de astfel de absolvenți cu facultăți făcute la foarte, foarte mare distanță! Și nu numai primăriile!

• La noi este nevoie de un adevărat PARTID NAȚIONAL (altceva față de ceea ce este în prezent) cu oameni cu conștiință națională și socială, intransigenți și curajoși când este vorba de binele țării. Cu oameni care au confirmat în timp dragostea de țară și care au probat, la locurile lor de muncă, seriozitate și competență. Cu alte cuvinte, ne trebuie un partid cu oameni care au CARACTER!

 

Lasă un comentariu