Dascăli mureșeni MARIA TURDEAN

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 2 noiembrie1958 în localitatea Cipăieni, comuna Sânger, județul Mureș, unde a și urmat cursurile școlii primare. Cursurile ciclului gimnazial le-a efectuat în orașul Iernut. Este absolventă a Liceului Industrial ,,Metalotehnica" promoția 1978. După absolvirea liceului a urmat cursurile Universității ,,Petru Maior" din Târgu-Mureș, Facultatea de Electromecanică Tehnologică, promoția 1981.

Din 1981-1984 a lucrat la ,,Republica" Reghin, iar din 1984 la ,,Electromureș" Târgu-Mureș în calitate de subinginer.

Revoluția din anul 1989 a adus schimbări importante în toate domeniile de activitate. Astfel în anul 1994 a intrat în sistemul de învățământ. În anul 2005 s-a înscris la Universitatea ,,Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Pedagogie și Psihologia Învățământului Primar și Preșcolar.

Din 1994 și până în prezent a lucrat la școlile de pe raza comunei Sânpaul în calitate de educatoare și învățătoare. Traseul educațional al doamnei profesoare Maria Turdean a fost încununat cu satisfacții profesionale deosebite. Menționăm că a obținut gradul definitiv în învățământ și a urmat mai multe stagii de perfecționare didactică privind învățământul primar: Dezvoltare profesională pe baza activității proprii desfășurate în școală; Consiliere și dezvoltare profesională; Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare pentru formarea competențelor cheie la școlarii din clasele I - IV, program de formare continuă de tip ,,blended learning" pentru cadrele didactice din învățământul primar, nivel 2.

Comunitatea locală - părinți și elevi - au găsit în persoana doamnei profesor un partener important în soluționarea problemelor educative, iar colectivul didactic din care face parte o consideră un coleg destoinic, responsabil, punctual și de nădejde.

Doamna profesor Maria Turdean mărturisește că munca cu copiii a fost visul ei dintotdeauna. Acum când lucrează în învățământ se crede un om împlinit și nu are o satisfacție mai mare decât văzându-și foștii elevi împliniți și recunoscându-i contribuția în desăvârșirea lor profesională.

Lasă un comentariu