Vernisajul Taberei de Pictură Târgu-Mureș, ediția a X-a

Distribuie pe:

Complexitatea sufletului omenesc naște minuni, oamenii sunt ca florile, sunt ca natura, dăruiesc semenilor părticele din bunătatea și frumusețea ce-i compune. Un suflet de artist, deși este greu de înțeles, ne înrâurește prin minunile ce le crează. A iubi oamenii, viața, florile, natura, a dărui într-un fel anume, prin pictură, este parte din natura artistului plastic.

În taberele de creație artistul se poate dedica întru totul artei, iar atunci când atmosfera este plină de căldură, rezultatele sunt spectaculoase. Pictorii Cornel Vana și Marta Deleanu din Turda, Ioan Șarlea din Sibiu, Bardi Natașa din Aiud, Eugenia Cacoveanu și Victor Cacoveanu din Alba, Czirjek Lajos, Veress Zsuzsa, Kulcsár Pârvu Maria, Fábián Margit, Ivan Laurențiu Condrache, Alexandra Belciug, Orbán Ferencz, Maria Dobroiu, Liliana Lazăr, Nagy Katalin, Florea Nicolae din județul Mureș, s-au reunit în Tabăra de Pictură Tâgu-Mureș, ediția a X-a, la Casa de Oaspeți a Primăriei, în Complexul de Agement și Sport „Mureșul".

Cuprinși de pasiunea pentru artă, inspirați de frumusețea Complexului de Agrement și Sport „Mureșul", cunoscut sub denumirea „Weekend", artiștii plastici au pictat în ulei pe pânză, în acril pe pânză, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Frumusețea sufletelor dânșilor am admirat-o pe pânze, cu ocazia vernisajului Expoziției Taberei de Pictură Târgu-Mureș, ediția a X-a, din data de 12 mai 2017. Domnul Claudiu Maior, consilierul primarului Dorin Florea, Constantin Valentin Bretfelean, director executiv la Primăria municipiului Târgu-Mureș, și domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, au apreciat creațiile realizate, s-au declarat foarte mulțumiți de lucrările realizate, au apreciat complexitatea compozițiilor, explozia coloristică dar și splendida atmosferă care s-a simțit pe tot parcursul taberei. Domnul Claudiu Maior, în calitate de invitat, a declarat: „Felicit organizatorii acestei tabere de pictură și îmi doresc ca la edițiile viitoare numărul artiștilor plastici participanți să crească. Apreciez talentul tuturor participanților și mulțumesc, în numele Primăriei Târgu-Mureș, pentru minunatele exemplare donate instituției. Până la următoarea tabără de pictură de artă plastică, vă doresc toate cele bune!" .

Directorul Taberei de Pictură, domnul Constantin Valentin Bretfelean, director executiv la Primăria municipiului Târgu-Mureș și președintele AAP Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș, au colaborat, ca de fiecare dată, iar rezultatul este spectaculos. Artiștii au petrecut o perioadă minunată împreună la Casa de Oaspeți a Primăriei Târgu-Mureș.

În taberele de pictură, artiștii leagă prietenii, împărtășesc din experiența acumulată și într-un cadru armonios creează, iar în lucrările dânșilor putem regăsi o parte din atmosfera care i-a inspirat. Este binevenită susținerea autorităților locale, și acum, prin colaborarea Primăriei municipiului Târgu-Mureș, condusă de dr. Dorin Florea, și a Asociației Artiștilor Plastici Mureș. Mureșenii pot fi mândrii: Complexul de Agrement și Sport „Mureșul", zis și „Weekend", găzduiește și activități culturale. Felicitări, tuturor!

Lasă un comentariu