Rujeola - motiv de îngrijorare (și) la Cotroceni: „Este o catastrofă!"

Distribuie pe:

Solicitat să exprime un punct de vedere privind epidemia de rujeolă din România, președintele Klaus Iohannis susține ferm obligativitatea vaccinării și organizarea unor campanii mediatice active și explicate oamenilor. „Este o catastrofă (…) Cred că, între timp lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate și atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuție, și anume, prevenirea, printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă și bine organizată din partea Ministerului Sănătății. De mulți ani, așa ceva n-am avut și iată că acum

apar rezultate catastrofale (…). Vă reamintesc că inclusiv OMS are o campanie în acest sens și am avut, foarte recent, o discuție cu înalți reprezentanți ai OMS pe această temă. Este cumva paradoxal, fiindcă România rezolvase această problemă. Generația mea nu a mai cunoscut astfel de epidemii, ele au reapărut fiindcă aceste campanii de vaccinare fie nu s-au mai făcut, fie nu s-au făcut ca lumea", a declarat Iohannis pentru Agerpres, subliniind că liderii politici care susțin că vaccinurile sunt nocive ar trebui să se informeze mai bine.

La finele săptămânii trecute, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat că a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România și a primit răspuns favorabil, încât România are asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an. Peste 109.000 de doze au fost trimise deja în teritoriu, a mai spus ministrul.

Lasă un comentariu