Miliardarii străini interesați să investească în România!

Distribuie pe:

Dacă în anii de criză și după aceasta, a scăzut interesul bogaților lumii de a cumpăra proprietăți în România, acum piața imobiliară de la noi este din nou dominată în toate sectoarele comerciale de marile grupuri de investiții. Doar „averile celor șase miliardari (Petr Kellner, Radovan Vitek, Ingvar Kamprad, Gérard Mulliez, Lev Leviev și Tony De Pauw) au o valoare de aproape 100 de ori mai mare față de volumul de investiții imobiliare rulat anul trecut la nivel local."

Între grupurile mari de investiții se numără „Sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), care sunt cei mai mari proprietari de centre comerciale din țară, grupul Globalworth, fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekos, care este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri, iar segmentul spațiilor industrial-logistice este dominat de compania CTP."

Investițiile imobiliare sunt o modalitate sigură de păstrare și înmulțire a banilor și a averilor pentru milionarii români, dintre care puțini se pot lupta cu marile corporații internaționale. Între aceștia se află ieșeanul Iulian Dascălu, care este cel mai mare proprietar autohton de spații comerciale, sector în care se află și averea lui Gabriel Popoviciu. Antreprenorul Liviu Tudor se află doar pe locul 13 în topul celor mai bogați români, mai ales prin cele două parcuri de birouri pe care le are în București. De fapt, „900 de milioane de euro este volumul tranzacțiilor imobiliare cu clădiri de birouri, malluri și spații industriale înregistrat anul trecut în România". Printre cei cu afaceri imobiliare consistente se numără și miliardarul român Ion Țiriac. Și frații Pavăl se află printre fruntașii pieței imobiliare, proprietarii Dedeman, care vor să-și diversifice afacerile printr-o achiziție de circa 150 milioane de euro.

Antreprenorii străini, cu o reputație internațională datorită plasamentelor imobiliare, investitori cu tradiție și în România sunt: Ingvar Kamprad - fondatorul IKEA, Gérard Mulliez - fondatorul grupului Auchan, Lev Leviev - supranumit regele diamantelor și unul dintre cei mai bogați israelieni, și familia belgiană De Pauw, fruntași în deținerea de spații industriale în Europa. Lor li se adaugă Petr Kellner, cel mai bogat ceh, și Radovan Vitek, pe locul trei între cei mai bogați cehi. Se pregătește să investească în România Liora Ofer - descendentă a celei mai bogate familii israeliene, cu rădăcini românești - achiziții sau dezvoltări diferite în valoare de sute de milioane de euro.

În concluzie, „Notorietatea acestor miliardari este benefică pieței locale pentru că are capacitatea de a motiva și alți oameni foarte bogați să investească în România."

Lasă un comentariu