Liceul Teologic Romano-Catolic - punct și de la capăt!

Distribuie pe:

O nouă întâlnire de lucru vizând situația Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) a avut loc miercurea trecută, cu participarea, de această dată, a Excelenței Sale Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic al Sfântului Scaun în România, înaltul prelat apreciind că „s-a reușit să se restabilească încrederea între toate părțile, există voință pentru rezolvarea situației și soluțiile trebuie să existe".

La întrevedere - care au avut loc în absența reprezentanților presei - au participat: prefectul de Mureș, dr. Lucian Goga, președintele Consiliului Județean Mureș - Peter Ferenc, directorul executiv al Direcției Școli din cadrul Municipiului - ing. Horațiu Lobonț, inspectorul școlar general - prof. Ioan Macarie, consilieri locali municipali, reprezentanți ai Comitetului de părinți al elevilor de la LTRC, reuniunea fiind organizată la inițiativa Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania.

Din scurtele declarații de presă făcute de participanți la finalul a peste două ore de discuții, s-a conturat, mai degrabă, o stare de confuzie în ce privește situația liceului, concluzia fiind că instituția de învățământ nu funcționează pe baze legale, motiv pentru care ultimele trei hotărâri adoptate de Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș au și fost notificate de Instituția Prefectului. În aceste condiții - a precizat dr. Lucian Goga, legislativul târgumureșean trebuie să revină cu o hotărâre de Consiliu Local care să respecte în totalitate legislația în vigoare, punct de vedere agreat și de Excelența Sa, Arhiepiscopul Buendia. Prefectul a mai precizat că Serviciul Juridic al instituției pe care o reprezintă va oferi consiliere consilierilor municipali pentru ca hotărârea de înființare a LTRC să îndeplinească toate condițiile necesare obținerii vizei de legalitate. „Noi vorbim de înființarea, o dată pentru totdeauna, în condiții legale, a Liceului Teologic Romano-Catolic, pentru că aici este controversa: dacă el există sau nu există din punct de vedere legal", a punctat prefectul.

În ce-i privește pe elevi, s-a convenit ca ei să-și continue activitatea în același spațiu până la găsirea unor soluții pentru funcționarea școlii - „o arondare a claselor la alte școli sau o structură în cadrul altei instituții de învățământ cu personalitate juridică (…). Cu siguranță, copiii vor fi înscriși la o unitate de învățământ pe care o vom stabili în urma discuțiilor pe care Consiliul local, ISJ Mureș, Instituția Prefectului, conducerea executivă a Primăriei va trebui să le purtăm în continuare și să vedem unde vor fi înscriși acești copii până la înființarea, pe baze legale, a instituției de învățământ" , a mai explicat dr. Lucian Goga.

Reamintim că la finele anului trecut, DNA a început urmărirea penală împotriva fostului inspector al ISJ Mureș și a fostului director al LTRC, pentru modul în care a fost înființat acest liceu.

Lasă un comentariu