Riscurile la care se expun cei care își vând voucherele de vacanță!

Distribuie pe:

Până la data de 7 iunie 2017, pe site-ul oficial al Ministerului Turismului, se află în dezbatere publică un proiect de modificare și completare a OUG nr.8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanță, de care pot beneficia angajații, începând cu data de 1 iulie 2017.

Actul normativ stabilește valoarea unui voucher de vacanță la nivelul salariului minim brut pe economie (1.450, în prezent), iar valorile nominale pot fi multiplu de 10 lei până la 100 lei.

Voucherele de vacanță vor fi emise pe suport electronic și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate.

În ceea ce privește contravențiile suportate de către cei care nu respectă prevederile legale, se precizează că acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanță de la alte persoane decât titularul tichetului se va sancționa cu 4 până la 7 puncte de amendă (un punct de amendă fiind echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată - 1.450 lei).

De asemenea, constituie contravenție și se sancționează cu 4 -14 puncte amendă și retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenței de turism, acceptarea de către unitățile afiliate de vouchere de vacanță pentru achiziționarea de servicii care nu îndeplinesc condițiile pachetului minim de servicii, respectiv cu 7-14 puncte de amendă, și retragerea licenței de turism agenției de turism, în calitate de unitate afiliată, fapta agenției de turism de a emite pachete de servicii turistice pentru achiziționare cu vouchere de vacanță la un preț mai mare decât prețul pachetului similar de servicii achiziționat prin alte mijloace de plată.

Tot cu 7 - 14 puncte de amendă se sancționează fapta unității afiliate de a da rest în bani la voucherul de vacanță, comercializarea voucherelor de vacanță de către angajați, angajatori, unitățile afiliate și structurile de primire turistice, diminuarea valorii nominale a voucherelor de vacanță utilizate de angajați, emiterea de vouchere de vacanță cu alte valori nominale și emiterea de vouchere de vacanță de către alte entități decât cele prevăzute în textul legii.

Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Turismului, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, la adresa de e-mail juridic@mturism.ro sau la numărul de fax 0372.144.070

Lasă un comentariu