FESTIVITĂȚI DE ABSOLVIRE A CLASEI A XII-A

Distribuie pe:

La Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureș" s-a încheiat cea mai importantă etapă, din viața de elev a promoției 2017! Ultimul clopoțel și ultima oră de curs pentru cele două clase de absolvenți - a XII-a A, profil Științe ale naturii - intensiv engleză, și a XII-a B, profil Științe ale naturii, alături de cei doi profesori diriginți: domnul profesor Nelu Moldovan și doamna profesor Dorina Trif. A fost o zi plină de emoții, de îmbrățișări, de zâmbete și de urări de bine! Sala festivă a Casei de Cultură „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de rude, prieteni, elevi și apropiați ai liceului. Diriginții claselor, domnul director prof. Vulc Cristian au urat absolvenților „succes în continuare!" și baftă la Bacalaureat!

Domnul diriginte Nelu Moldovan spunea, cu acest prilej festiv: ,,Dovediți în continuare că ați fost elevi sârguincioși, că nu ați trecut prin liceu degeaba, că ați avut profesori destoinici, care v-au pregătit pentru viitor. Să aveți succes în tot ceea ce faceți! Baftă la examenele care vă așteaptă!".

 

La festivitatea de premiere a absolvenților Liceului Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș, prof. Cozma Matei Ionuț, director: „Dragi absolvenți, onorat auditoriu, stimați părinți, este o deosebită bucurie pentru mine să fiu prezent la această festivitate încărcată de emoție în dublă calitate: de director, respectiv fost diriginte al clasei XII A-C.

Ziua absolvirii este o zi de neuitat pentru fiecare dintre noi... este momentul când plecați pe drumuri diferite având în suflete bucurii, amintiri și satisfacții. Școala v-a deschis atât porțile pentru educație, cât și porțile minții către idei, dar și cele ale sufletului pentru admirație, respect și datorie. Pe parcursul anilor de liceu ați dobândit nu doar cunoștințe, ci și experiențe de viață și prietenii care, sperăm noi, vă vor însoți toată viața.

Odată cu terminarea liceului se încheie o etapă importantă din viața voastră și începe una mai grea, cu o responsabilitate mai mare. Mulți dintre voi aveți rezultate foarte bune la învățătură și olimpiade, dar și la activități extrașcolare, acestea reprezentând dovada încrederii pe care voi și părinții voștri o arătați față de această școală.

Țin să vă felicit în mod deosebit pentru momentul de sărbătoare pe care îl trăiți și vă doresc mult succes la examenele care vă așteaptă!".

 

Prof. Ioan Suciu, director: „O nouă generație de absolvenți, la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu", Târnăveni cu precizie de ceasornic, se prezintă în ultimele zile ale lui florar, în curtea școlii. De această dată, printre sutele de părinții, profesori și elevi, și-au făcut loc cei 173 de absolvenți ai promoției 2017 (cea de-a 57-a promoție din istoria școlii în actualul sediu).

Prima performanță a celor șase clase (patru cu predare în limba română și două cu predare în limba maghiară) a fost subliniată încă de la începutul ceremoniei. Niciun corigent!

Casa de Cultură ,,Mihai Eminescu" a fost, din nou, neîncăpătoare. Prezența primarului Sorin Megheșan și a viceprimarului Florin Sim a demonstrat preocuparea autorităților locale față de problemele școlii. Diplomele acordate, însoțite de cărți oferite de Asociația Părinților ,,Andrei Bârseanu", au răsplătit eforturile depuse de-a lungul celor patru ani de liceu.

Rezultatele obținute, la clasă, la concursurile județene și naționale, au devenit argumente care susțin calitatea educației dintr-o școală mai veche de 90 de ani, școală în care profesorii și elevii constituie o adevărată echipă.

Conștienți de faptul că festivitatea marchează sfârșitul unei etape și începutul alteia, membrii echipei au decis să reia colaborarea încă de săptămâna viitoare, pentru a asigura succesul scontat la examenul de Bacalaureat (examen promovat în ultimii ani de aproximativ 90% din absolvenți - în prima sesiune).

Mediile claselor, cuprinse între 8,34 și 9,39, demonstrează existența unei munci susținute și reprezintă garanția obținerii unor rezultate bune în continuare". Directorul liceului, prof. Ioan Suciu și directorul adjunct, prof. Mago Attila, au urat succes absolvenților. Florile și bucuria au fost prezente așa cum e normal să fie la astfel de evenimente.

Gaudeamus igitur!

 

La Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș au absolvit patru clase, la Secția română, Muzică și arte plastice - 42 elevi, iar la Secția maghiară, Muzică și arte plastice - 37 elevi.

Prof. Veer Renata, director și prof. dr. Aved Eva, director adjunct: „Dragi absolvenți, vă felicit pentru toate rezultatele frumoase pe care le-ați obținut până acum. Sper că talentul și munca voastră să fie răsplătite și apreciate în continuare și să vă găsiți drumul în viață. Vă doresc din suflet ca arta să vă fie tovarăș și prieten în continuare, ea să vă înfrumusețeze zilele și voi, la rândul vostru, să dăruiți prin arta voastră momente deosebite celor din jur. Să aveți parte de noroc, fericire și împliniri!".

Diplomele, împreună cu felicitările cele mai sincere, au fost înmânate absolvenților ce au obținut premii la olimpiadele naționale de specialitate ce au avut loc la Timișoara pentru muzicieni și la Deva pentru Artele plastice: RAD RADU, la specializarea Canto clasic, a obținut Premiul I; CSONT REBEKA, la specializarea Modă - Premiul I; RAD RADU, MAGDÓ RÁHEL, JAKAB ROLAND ATTILA - Premiul I la Concursul Internațional „Emanuel Elenescu"; VOLGYESI BIANCA, la Oboi - Premiul II; NICOLAESCU ADA, Pictură și FEJER ERNA BIBORKA, Grafică - Mențiune.

NICOLAESCU ADA, din clasa a XII-a C, a fost șefa de promoție a acestei generații, cu media 9,95.

 

La Liceul Vocațional Pedagogic ,,Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș

,,Dragi părinți, elevi și colegi profesori, stimați invitați, zâmbete, emoții, lacrimi, flori, amintiri sunt cuvinte pe care azi le asociem cu momentele speciale pe care le trăiesc elevii claselor a XII-a. Cu câteva minute în urmă și-au părăsit băncile, pe care azi le-au ocupat cu emoție pentru ultima oară în calitate de elevi și vor veni în mijlocul nostru pentru a ne împărtăși bucuria parcurgerii acestei etape din drumul devenirii lor: clasa a XII-a A, specializarea învățător-educatoare, secția română, dirigintă dna profesoară Raluca Matei Pop; clasa a XII-a B, specializarea învățător-educatoare, secția română, dirigintă dna profesoară Zsuzsanna Szabo; clasa a XII-a C, specializarea științe sociale-engleză intensiv, secția română, dirigintă dna profesoară Gabriela Iliescu; clasa a XII-a D, specializarea învățător-educatoare, secția maghiară, dirigintă dna profesoară Emese Tamas; clasa a XII-a E, specializarea instructor de educație extrașcolară, secția maghiară, dirigintă dna profesoară Zita Vulkan și clasa a XII-a F, științe sociale, secția maghiară, dirigintă dna profesoară Erika Kommer", spunea prof. Cristina Sărăcuț, consilier educativ. La festivitatea de absolvire au fost prezenți dl director prof. Dorin Cristian Lobonț, dl director adjunct Andras Szilagyi, dl prefect dr. Lucian Goga, dna inspector de specialitate prof. Mihaela Cojocneanu, IȘJ Mureș. Din partea Comitetului reprezentativ al părinților a participat dna Liliana Iosub, a Consiliului de Administrație dna profesoară Daniela Matache, a Consiliului profesoral dna prof. Simona Gherman, iar de la Consiliul Școlar al elevilor a fost președintele acestuia, Sergiu Cătălin Maier.

Prin tradiția recunoașterii valorii, a implicării în viața școlară, a unei ținute morale înalte și, deopotrivă, a rezultatelor excepționale, se acordă, în fiecare an, titlul de șef de promoție. În acest an distincția a revenit elevei DANA CRISTINA FĂRCAȘ, clasa a XII-a A, cu media celor patru ani 9,95. La secția maghiară, eleva cu media cea mai mare este RENÁTA-KATALIN ISZLAI, clasa a XII-a F, media pe cei patru ani fiind 9.50.

„Cheia, simbol al cunoașterii și al accederii la secrete, la inițiere, deschide camerele încărcate de comori. Căutători ai comorilor ascunse în spatele ușilor ce li s-au deschis, absolvenții noștri o lasă mai departe spre stăpânire și real folos", spunea prof. Cristina Sărăcuț. Astfel, pentru momentul predării cheii, s-au pregătit, din partea claselor a XII-a: Ștefania Mureșan, Marius Boeriu, Izabella Kutasi, Dora Simo. Aceasta a fost preluată de elevii claselor a XI-a: Cristina Borodi, Alexandru Hancu, Roxana Șandor, Orsolya Torok, Rac Adrien.

Mesajul celor care rămân să dezlege misterele cunoașterii a venit prin vocea elevei Ioana Enache, din clasa a XI-a A, distinsă în acest an școlar cu Premiul de excelență ,,Mihai Eminescu". La despărțirea de colegii mai mari, eleva Edina Albert din clasa a XI-a F, a dat citire mesajului colegilor săi.

Lasă un comentariu