NOU MEDICAMENT PENTRU TRATAREA CANCERULUI OVARIAN

Distribuie pe:

Oameni de știință britanici de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, citați de descopera.ro, susțin că mii de femei cu cancer ovarian ar putea fi ajutate de cel mai nou și promițător medicament, numit BTG945.

„Primele rezultate ale studiului au arătat că tratamentul a redus drastic tumorile la pacientele aflate în stadiile terminale ale bolii. Aceste femei nu aveau alte opțiuni de tratament, dar medicamentul le-a prelungit viața cu șase luni sau chiar mai mult.

Spre deosebire de cele mai multe terapii dureroase pentru cancer, acest nou medicament are foarte puține efecte secundare și nu provoacă pierderea părului, oboseală extremă sau risc crescut de infecție, ceea ce înseamnă că pacientele se bucură de o mai bună calitate a vieții.

Medicamentul, cunoscut sub numele de BTG945, a redus semnificativ tumorile la 7 din 15 femei, fiind foarte neobișnuit ca un tratament pentru cancer să arate o promisiune atât de devreme în cadrul unui proces. Rezultatele sunt foarte promițătoare.

BTG945 se administrează intravenos - sub formă de picurare - iar pacienții au 12 doze la fiecare două săptămâni. Este capabil să pătrundă în tumori prin mascarea sa ca acid folic - o vitamină naturală care este deosebit de benefică pentru femeile însărcinate. Tumorile cancerului ovarian sunt deosebit de receptive la acidul folic, iar deghizarea le permite să intre în celule și să atace.

Cancerul ovarian este diagnosticat la 7.400 de femei în Marea Britanie în fiecare an și duce la 4.100 de decese. Ratele de supraviețuire sunt mult mai scăzute decât în cazul altor tipuri de cancer și doar o treime dintre paciente trăiesc peste zece ani. Boala este adesea diagnosticată cu întârziere, când este răspândită deja în alte organe.

Multe femei suferă de simptome vagi și sunt adesea diagnosticate greșit, ca având sindromul intestinului iritabil sau, în unele cazuri, ca debut al menopauzei", explică specialiștii britanici.

 

Lasă un comentariu