Investiții demarate de către Primăria orașului Ungheni - Drum asfaltat în Recea

Distribuie pe:

Vremea bună din ultimele zile a permis finalizarea cu succes a unei noi investiții demarate de către Primăria orașului Ungheni. De această dată este vorba de reabilitarea completă a străzii care leagă drumul european E15 de Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului" - Recea. O amplă desfășurare de forțe a făcut posibil ca, într-un interval de timp relativ scurt, să se finalizeze toate lucrările tehnice, inclusiv turnarea stratului asfaltic și astfel circulația înspre Mănăstirea Recea să se desfășoare în condiții cu adevărat bune.

Așa cum se știe, Mănăstirea Recea este nu numai un locaș de cult deosebit de frumos, ci și un loc de pelerinaj pentru mulți creștini care vin să se roage la mormântul părintelui Ioan Iovan, cel care a fost unul dintre duhovnicii de referință ai neamului nostru. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Maicii Starețe Stavrofora Cristina, cea care a stat, de altfel, și la baza ctitoriei acestei mănăstiri. Maica Stareță a ținut să mulțumească primarului, dl Victor Prodan, și Consiliului Local pentru sprijinul acordat în realizarea acestei lucrări importante: „de multe ori ceea ce face mâna omului se poate strica, dar atunci când există Binecuvântarea lui Dumnezeu lucrarea omului nu poate da greș."

Cei prezenți la ceremonie, oficialități, dar și cetățeni ai comunei, au apreciat rapiditatea și calitatea lucrărilor efectuate, primarul în funcție mulțumindu-le pe această cale atât pentru înțelegere, dar și pentru sprijinul acordat.

Investiția a presupus realizarea părții carosabile cu două benzi de circulație și turnarea a două straturi de asfalt, reparații la podețe, realizarea trotuarului, mutarea unui stâlp de electricitate, ridicarea unor cămine de apă menajeră, instalarea de rigole carosabile, respectiv realizarea a peste 1.000 de mp de spații de parcare pentru autovehicule.

Lasă un comentariu