Zile Festive la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu", la Centru Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Anii de liceu, minunații ani ai adoscenței, sunt ani care înseninează trecutul, sunt ani de care ne amintim cu plăcere. Frumoși, neînțeleși, cu iubiri, cu eșecuri, cu reușite, cu bucurii, cu prietenii, ani în care intensitatea trăirilor necesită multă comunicare, dar și prezența afectivă a celor din jur: a părinților, a diriginților, a dascălilor și a prietenilor. Pe băncile liceului se leagă cele mai trainice prietenii, prietenii ce durează o viață. Liceul devine, astfel, o mare familie, directori, diriginți, profesori sunt acolo, atunci când e nevoie, granița imaginară trasată de catedră dispare, și cu sufletul larg deschis, ca într-o casă așezată, problemele își găsesc rezolvare.

Festivitatea de absolvire este un moment special, părinți, bunici, elevi, prieteni se bucură împreună pentru reușită. Festivitatea de absolvire a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" a fost găzduită de Centrul Cultural „Mihai Eminescu", în data de 25 mai 2017. În deschidere, domnul director Cristian Vulc a mulțumit absolvenilor, dascălilor și părinților pentru minunații ani petrecuți împreună. Doamna inspector școlar general adjunct Adina Pui a apreciat eforturile părinților și al dascălilor pentru realizările acestor adolescenți. A onorat cu prezența, în calitate de inspector școlar și consilier local, și domnul Constantin Bogoșel. În calitate de absolvent al Liceului „Gheorghe Marinescu" și de părinte, doamna doctor Cristina Alexandrescu, părinte care a fost alături de școală, de dascăli pe tot parcursul celor patru ani de liceu, a mulțumit întregului corp profesoral. Au fost momente pline de emoție, de neuitat.

La ceas de bilanț, în ziua festivității, cei mai merituoși elevi sunt recompesați cu diplome și aplauze. Și în acest an au fost acordate numeroase premii, iar elevul Valentin Preda, din clasa a XII-a B, șef de promoție,

și-a luat rămas bun de la colegi, de la profesori. Nu a lipsit, conform tradiției, momentul special al predării „cheii cetății", moment în care s-au întânit, într-un cadru oficial, pentru ultima dată, reprezentanții elevilor claselor a XI-a și a XII-a.

Domnul director adjunct Gabriel Grozav a acordat diplome de recunoștință și apreciere pentru efortul depus, domnului profesor Nelu Moldovan, diriginte al clasei a XII-a A, și doamnei Dorina Trif, diriginte al clasei a XII-a B, care au avut dificila sarcină de a se ocupa de educația acestor tineri. Cu o deosebită eleganță, doamna director educativ Cristina Ligia Matei, maestru de ceremonie, a încântat pe tot percursul festivității. În final, domnul director Cristian Vulc a declarat oficial anul școlar încheiat.

An după an, generații de adolescenți părăsesc băncile liceului, an de an, înarmați cu emoții, cu vise și speranțe, pășesc încrezători spre viitor. Viitorul le este o necunoscută, dar încrezători de ceea ce le oferă, înarmați cu cunoștințele asimilate în cei patru ani de liceu, sprijiniți, acești adolescenți vor reuși să-și clădească și să-și urmeze propriul drum. Le dorim ca înțelepciunea să îi călăuzeacă, le dorim ca atunci când drumul vieții va fi mai greu, să nu abandoneze, le dorim ca visele să li se împlinească. La revedere, „Gheorghe Marinescu"! Ne revedem, peste 10 ani!

Lasă un comentariu