Martin Ambros: „Ar fi o onoare pentru noi să păstrăm tradiția calificărilor la Mondiale!"

Distribuie pe:

Selecționerul Martin Ambros spune că prezența naționalei feminine de handbal a României la toate cele 22 ediții ale Campionatului Mondial (România este singura națiune din lume cu acest record) nu trebuie să reprezinte o presiune pentru tricolore în perspectiva barajului cu Austria, ci doar un prilej de mândrie. Naționala de handbal feminin a României a intrat în linie dreaptă la Oradea cu pregătirile pentru barajul cu Austria (9 iunie, prima manșă, 13 iunie, returul) pentru Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie). După două meciuri amicale la Debrecen, naționala a revenit duminică la Oradea. „Acest meci este esențial pentru noi, calificarea este foarte importantă deoarece, conform strategiei pe termen lung pe care o avem, vrem să participăm la cât mai multe turnee finale, iar acest Campionat  Mondial reprezintă o experiență foarte bună pentru noi, atât pentru prezent, cât și pentru viitor", afirmă selecționerul Martin Ambros.

Szûcs va avea galerie la meciul cu Austria

Partida cu Austria va avea o însemnătate specială pentru Gabriella Szûcs. Stâlpul defensivei tricolore este născută chiar la Oradea. Tatăl ei, Sándor Szûcs a jucat fotbal în prima ligă în anii '80 pentru FC Bihor, înainte de a emigra în Ungaria. „Mă bucur enorm, este foarte frumos să joc în orașul în care m-am născut, mai ales că acum vor fi în tribună familia și prietenii mei de acasă", spune interul României.

Concentrare maximă în sânul naționalei

Deși România pornește ca favorită certă la casele de pariuri în dubla cu Austria, staff-ul tehnic și jucătoarele spun că vor aborda cu maximă determinare și concentrare dubla manșă. „Nu poate fi vorba de favorite, sunt două echipe bune care luptă pentru același scop. Ținând cont că suntem la final de sezon și multe jucătoare sunt obosite sau cu accidentări, cel mai important este să ne simțim ok pe teren, să fim conectați la miza partidei și să începem bine primul meci", afirmă Martin Ambros. România este singura națiune prezentă la toate cele 22 ediții ale Campionatului Mondial de până acum, iar actuala generație vrea să mai bifeze o nouă bornă. „Este o onoare pentru mine și pentru echipă să menținem acest record, să păstrăm tradiția calificărilor consecutive. Nu cred că acest lucru este o presiune, ci mai degrabă o motivație în plus pentru a juca la cea mai importantă competiție din lume", spune Martin Ambros. LOTUL ROMÂNIEI: portari - Denisa Dedu, Iulia Dumanska; extreme stânga - Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Dinca; interi stânga - Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu; centrii - Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Madalina Zamfirescu; interi dreapta - Ana Maria Dragut, Laura Popa, Gabriella Szûcs; extreme dreapta - Aneta Udristoiu, Laura Chiper; pivoți - Crina Pintea, Cyntia Tomescu, Florentina Craiu.

Lasă un comentariu