Trăsnăi!

Distribuie pe:

Autoritățile micii localități Bergün, din Elveția, au decis (sursa: AGERPRES și cinewsmatin.fr.) că „aceasta-i prea frumoasă, pentru a fi fotografiată!". Deci, fotografiatul interzis! Decizia edililor din Bergün, localitate din cantonul Graubünden (estul Elveției), comună cu 500 de locuitori, cuprinsă într-un decret al administrației locale, este fermă și consideră că „localitatea este prea frumoasă, așa că difuzarea de imagini online", culmea ironiei, „i-ar putea deprima pe internauți!". De ce?

Este dovedit științific, susțin edilii-responsabili, că „imaginile din vacanțe îi fac nefericiți pe cei care le văd, deoarece ei nu sunt acolo".

Primăria din Bergün merge și mai departe, încât „a solicitat, și NASA, să-i respecte decizia și să nu transmită imagini ale localității, prin satelit". „Vizitatorii care nu respectă decizia, prinși că fac poze, vor plăti o amendă de cinci franci elvețieni", donați unui „fond de protecție a mediului". Totuși, primarul Peter Nicolay îi sfătuiește pe turiști: „Vă invităm să vizitați Bergün!".

Lasă un comentariu