POLIȚIA LOCALĂ TÂRGU-MUREȘ „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ!"

Distribuie pe:

Anul acesta, românii au sărbătorit pentru prima dată 1 Iunie - Ziua Copilului într-o minivacanță prilejuită și de Sărbătoarea de Rusalii. Dacă majoritatea populației a beneficiat de zilele libere, declarate oficial, polițiștii de la ordine publică, împreună cu alte structuri, au participat prin diverse acțiuni la monitorizarea manifestărilor publice, precum și la îndeplinirea misiunii pe care o au.

Misiunea forțelor de poliție este de a menține climatul de ordine publică, astfel încât toți cetățenii să se poată bucura, în condiții de siguranță, de zilele libere ocazionate de aceste momente de referință.

Aflăm mai multe detalii despre „modus operandi" a Poliției Locale a municipiului Târgu-Mureș de la dl Valentin-Constantin Bretfelean, director executiv:

- În perioada 1-5 iunie 2017, în contextul sărbătoririi Zilei Copilului și a Sărbătorii Rusaliilor, sărbători marcate prin diferite manifestări publice, ce acțiuni speciale au fost derulate pentru menținerea climatului de siguranță publică și prevenirea faptelor infracționale și contravenționale?

- În minivacanța de Rusalii, Poliția Locală și-a dublat efectivele pentru a putea asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor, iar pe lângă misiunile de zi cu zi a acționat în sensul derulării în condiții foarte bune a unor manifestări precum: pe data de 1 iunie - „Ziua Copilului la pădure", Platoul Cornești; în 3 iunie - AS 1 LEU ORG - Cross, Platoul Cornești; în 3 și 4 iunie - Concurs Național de Tir - terenul de fotbal din Mureșeni; în 4 și 5 iunie - activități culturale, Amfiteatrul Mic - Teatrul Național; pe data de 5 iunie la meciul de fotbal ASA Tg.-Mureș - Poli Iași.

- Care au fost zonele unde au acționat, cu precădere, polițiștii de ordine publică?

- Principalele zone în care s-a acționat au fost: Platoul Cornești, Complexul de Sport și Agrement „Mureșul", zona centrală a orașului, lizierele pădurilor ce înconjoară municipiul, respectiv malul Mureșului.

- S-au înregistrat abateri în ceea ce privește aprinderea focului în locuri nepermise?

- Nu s-au înregistrat abateri în ce privește aprinderea focului în locurile nepermise, aceasta și ca urmare a măsurilor preventive întreprinse în teren de cadrele instituției noastre.

- Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, au crescut sau nu numărul și cuantumul amenzilor aplicate?

- Numărul și cuantumul amenzilor aplicate au scăzut față de anii precedenți, târgumureșenii dând dovadă de civism, respectiv de un comportament caracterizat de respectarea legalității.

- În concluzie se poate afirma „misiune îndeplinită"?

- Da! Eforturile noastre au fost încununate cu succes și putem afirma fără reținere că ,,misiunile au fost îndeplinite."

Lasă un comentariu