Campionii României la fotbal sunt din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Un drum început în septembrie 2016, un parcurs de seriozitate, implicare și devotament i-a condus pe acești copii inimoși, înscriși în clasele a 3-a și a 4-a ale Școlii Gimnaziale ,,Liviu Rebreanu", la cea mai înaltă treaptă a podiumului național.

Veres Balasz, Porkolab Richard, Mireștean Ciprian, Torok Peter, Bota Eric, Bandar Robert, Togănel Andrei, Moldovan Horea, Vaina David, Vlad Andrei, Nagy Norbert, Gyorfy Attilla, Simon Mark și Grama Vlad, îndrumați de profesorul Codruț Morariu, au demonstrat că stăruința și credința, implicarea și răbdarea constituie și astăzi ingrediente ale succesului.

După câștigarea grupei, în urma victoriilor obținute la sfârșitul lunii mai, în fața echipelor din Focșani și Vaslui, mureșenii au disputat finala în compania Școlii 190 București. După o evoluție entuziasmantă, victoria le-a revenit cu 4-1, toate golurile fiind înscrise de Horea Moldovan, desemnat jucătorul finalei.

Victoria băieților de la Rebreanu din acest an se adugă titlului de Campioane Naționale obținute de fetele claselor primare în 2016 și titlului de vicecampioni ai României din anul 2012, obținut la Cupa Hagi Danone, tot sub îndrumarea profesorului Codruț Morariu.

Povestea merge mai departe…

La sfârșitul lunii mai, la baza sportivă „Colterm" din Timișoara, s-a jucat fotbal cu mult patos și implicare pentru câștigarea unuia dintre cele mai râvnite trofee ale elevilor din toată țară - Cupa Tymbark Junior. 384 de copii, fete și băieți, s-au întrecut în cele două zile pentru a duce la școala lor marele trofeu.

La categoria Băieți U10 câștigătorii locului I sunt sportivii de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu" Târgu-Mureș. Micii fotbaliști au fost premiați de președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, vicepreședintele Tymbark Maspex România, Grzegorz Grabowski, de către ambasadorii proiectului, Miodrag Belodedici, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii '90 și Maria Fizcay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal

Într-o atmosferă antrenantă și competitivă, 384 de elevi, totalizând 32 de echipe de fete și băieți, au jucat fotbal cu multă dedicare și hotărâre pentru a câștiga titlul de Campion al Cupei Tymbark Junior. Sosiți la Timișoara din toate colțurile țării, micii fotbaliști au disputat meciurile din faza grupelor, iar în ziua următoare meciurile pentru locurile 3-4, respectiv 1-2, la fiecare categorie de vârstă. Copiii s-au întrecut ca adevărați sportivi, urmând strategii, strângând din dinți la mici accidentări și bucurându-se intens la fiecare gol înscris.

Marii câștigători ai acestei ediții a Cupei Tymbark Junior sunt:

Fete U10: Școala Generală nr. 40 - București

Băieți U10: Școala „Liviu Rebreanu" - Tg. Mureș

Fete U12: Școala Generală nr. 40 - București

Băieți U12: Liceul Teoretic Eugen Pora - Cluj-Napoca

Cea mai mare competiție de fotbal pentru elevi

Demarată în octombrie 2016, cu peste 122.000 de copii la start, competiția Cupa Tymbark Junior s-a desfășurat în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală și finală. Întrecerea a avut loc la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

Lasă un comentariu