ECHILIBRUL ACIDO-BAZIC AL ORGANISMULUI UMAN

Distribuie pe:

Dintre stările de echilibru pe care corpul uman încearcă să le mențină, cel mai important este cel acido-bazic. Organismul este capabil să facă totul pentru a menține mediul chimic adecvat ușor alcalin.

Din păcate se întâmplă relativ ușor ca țesuturile din organism să devină acide. Acest dezechilibru poate conduce la un fel de haos și deschide calea apariției bolilor. De fapt la baza fiecărei boli și a stării generale de rău se află acidifierea țesuturilor organismului, corpul devenind vulnerabil în fața agenților patogeni. În starea sănătoasă echilibrată, agenții patogeni nu se pot stabiliza. Mai departe prezența acizilor ne arată întotdeauna faptul că ne-am îmbolnăvit.

Pe scurt: Condiția stării de sănătate bună a corpului nostru depinde de menținerea echilibrului acido-bazic! Acest lucru se poate asigura doar printr-o nutriție adecvată și prin consumul de apă alcalină (cu un pH între 8,5 și 9,5).

Starea chimică a sângelui

Așa cum temperatura corpului trebuie păstrată la 37 grade C, în același fel și valoarea pH a sângelui nostru trebuie să fie de 7,365 - valoare ușor alcalină. Dar ce este de fapt acest nivel pH?

Valoarea pH-lui ne arată cantitatea de ioni de hidrogen dintr-o soluție dată (sânge, urină, transpirație etc.). Nivelul pH al urinei de dimineață ne poate da cea mai bună imagine despre ceea ce se întâmplă în țesuturi, respectiv în celule.

Consecințele acidifierii. Organismul nu poate rezista mult timp într-o stare de hiperaciditate, simptomele precoce ale dezechilibrului fiind: erupțiile cutanate, durerile de cap, alergiile etc. Mai târziu, pot să apară probleme de tiroidă, probleme cu suprarenalele respectiv probleme hepatice. Din cauza lipsei de oxigen atunci când pH-ul țesutului se mișcă în direcție prea acidă, metabolismul celular se blochează, ceea ce duce la moarte.

Scăderea nivelului de pH din corp este împiedicată de organism prin faptul că sângele extrage din țesuturile organismului mineralele alcaline de sodiu, potasiu, calciu și magneziu. Calciul este extras din oase, magneziul din mușchi - unde, desigur, ar fi nevoie de ele. Aceasta este însă doar vârful aisbergului. În cazul în care acidifierea organismului devine prea accentuată, acumulările de acid din organism sunt depuse în țesuturi pentru a fi stocate. Astfel începe acumularea de acid în țesuturi. Dezechilibrul valorii pH-ului sângelui duce la iritații și inflamații. Pe suprafața pielii apare acnee, dar pot să apară și dureri de cap, crampe musculare, dureri musculare, inflamații și chiar un disconfort general.

Lasă un comentariu