LA LUDUȘ, EXPOZIȚIE DE PICTURĂ, GRAFICĂ ȘI COLAJE

Distribuie pe:

Împlinirea unui an de la inaugurarea Galeriei de artă „Portrete de personalități ludușene", a pictoriței Rodica Olteanu, artist plastic român cu origini ludușene, a fost marcată miercuri, 31 mai 2017, printr-o expoziție de pictură, grafică și colaje a Cercului de arte plastice al elevilor din orașului Luduș.

Expoziția, organizată la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", din inițiativa doamnei Rodica Olteanu, îndrumătoarea cercului, a constituit și un mod inedit de sărbătorire, în avanpremieră, a Zilei Internaționale a Copilului. Cele peste o sută de lucrări, cu tematici diferite, expuse pe simeze, aparțin elevelor Popa Eriana, clasa întâi, Kolozsvari Alice, clasa a II-a, Rusu Talida, clasa a VI-a, Kocsis Brigitta, clasa a VIII-a, Kocsis Beatrisz, clasa a XI-a.

La eveniment au participat numeroși ludușeni, membri ai familiilor tinerelor artiste, cadre didactice, domnul primar Ioan Cristian Moldovan, doctor Vera Rusu, doctor Balint, colonelul (r) Gheorghe Popa, însoțit de fiii săi Marius și Claudiu, prof. Mihai Pandrea, consilierul local Gelu Puia, atleta de renume mondial Ella Kovacs, corespondenți ai presei mureșene.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de doamna prof. Ana Pandrea, binecunoscută publicului mureșean pentru implicarea sa în desfășurarea unor evenimente culturale din oraș. S-a referit la bogata activitate profesională a pictoriței Rodica Olteanu, la prezența ei activă în oraș, oportunitate de care ar trebui să profite toți părinții care au copii talentați în domeniul artelor plastice.

În cuvântul său, deseori întrerupt de aplauze, pictorița Rodica Olteanu a mulțumit părinților, invitaților de onoare pentru prezență, a apreciat talentul și sârguința tinerelor artiste în cele cinci luni de pregătire, a evidențiat cât de importantă este cunoașterea și utilizarea artelor în dezvoltarea spirituală a copiilor și tinerilor, ca temelie pentru viitoarele lor reușite în viață. Pe bunici, părinți și educatori i-a sfătuit să încurajeze mereu demersul cultural al copiilor. Domnului primar Ioan Cristian Moldovan i-a adresat sincere felicitări pentru sprijinul moral și material acordat în pregătirea expoziției, precum și pentru minunatul exemplu pe care îl dă concitadinilor prin prezența sa la toate evenimentele culturale de interes comunitar, din oraș.

Lasă un comentariu