GRUPUL „PRIETENII UNIRII"

Distribuie pe:

Zilele trecute s-a înființat la București grupul „Prietenii Unirii" la care au aderat 115 deputați și senatori din partea tuturor partidelor politice. Grupul „Prietenii Unirii" a luat ființă la inițiativa platformei unioniste „Acțiunea 2012". Președintele comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, Constantin Codreanu, ales pe listele partidului Mișcarea Populară a subliniat faptul că unirea României cu Republica Moldova este un proiect de țară. Acesta a declarat că de la tribuna parlamentului a răsunat acel mesaj foarte clar pe care „noi dorim ca fiecare dintre noi să-l ducem mai departe. După integrarea în NATO, după integrarea în Uniunea Europeană, al treilea proiect de țară al României și singurul actual este unirea celor două state românești."

Acestui proiect măreț și s-a alăturat deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru, care a evidențiat că proiectele transfrontaliere îi apropie pe românii de pe ambele maluri ale Prutului. La rândul său, senatorul Alde, Ion Hadârcă, a susținut crearea unei zone economice la granița de pe teritoriul județului Vaslui.

Președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012", Gheorghe Simion, a declarat că singura prezență a unui parlamentar la Chișinău îi poate convinge pe moldoveni de sprijinul României și i-a invitat pe senatorii și deputații români în vizită pentru a cunoaște viața de acolo.

Lasă un comentariu