Expoziție personală de pictură - Lia Lupu

Distribuie pe:

Fiecare artist plastic, din plinătatea sufletului, transformă pânza, îi dă valoare, o însuflețește, iar pânza devine sub priceperea-i pasională o operă de artă. Inspirat de explozia culorilor primăverii, artistul le sădește pe pânză, și, astfel, pânza devine izvor de bucurii, izvor de sentimente senine care aduc, cum este și normal, starea de bine privitorului.

Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș a găzduit în data de 27 mai 2017 Vernisajul Expoziției Personale a artistei Lia Lupu, ocazie cu care președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș, și domnul Vasile Mureșan, muzeograf expert, au prezentat lucrările expuse pe simeze. Lucrări complexe, cu rafinamente de culoare, lucrări cu propuneri plastice îndrăznețe și cu culori subtil îmbinate, care determină la introspecție și transmit parte din sufletul artistei.

Născută în anul 1953, în Târgu-Mureș, artista Lia Lupu a absolvit Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Aschi" din Iași. A lucrat ca inginer chimist la Fabrica de Medicamente „Terapia" din Cluj-Napoca și la Combinatul Chimic „Azomureș", până la pensionare, în anul 2015. A participat la Cursurile de Teoria Picturii și Istoria Artei a profesorului Vasile Mureșan. A participat cu lucrări de pictură în ulei și acril la expozițiile colective organizate la Galeria de Artă „Unirea": la Salonul anual de pictură în anul 2015, la Expoziția Județeană de pictură în anul 2016, la Salonul de primăvară de pictură în anul 2016, la Expoziția „Transylvanien Contemporary Grup", la Cetatea Medievală Târgu-Mureș, la Cetatea Sighișoara, la Expoziția de pictură la Biserica „Sfântu Gheorghe" din Ravenna-Italia și la Muzeul Muntelui Olimp din Leptokaria în Grecia. A participat la taberele de pictură din Sângeorgiu de Mureș în anul 2015, la Reghin în anul 2016, la Weekend în Târgu-Mureș, în anul 2016. Inginer, cu o gândire riguroasă, ordonată și subordonată perfecțiunii cifrelor, Lia Lupu a simțit nevoia să evadeze. Și a evadat, pictura i-a oferit șansa de a înlătura limitelei ce le impune rigoarea șiințifică, prin dezlănțuirea simțămintelor și prin creație.

Cu simezele pline, înseninate de Expoziția Personală de Pictură a artistei Lia Lupu, Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș își așteaptă admiratorii. Felicitări!!!

Lasă un comentariu