Fără consultanți fiscali!

Distribuie pe:

În condițiile în care, până la 9 iunie a.c., se fac înscrieri pentru obținerea calității de consultant fiscal, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, citat de Agerpres, a declarat că a ajuns la concluzia conform căreia „ceea ce ar fi trebuit să facă acei consultanți fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astăzi se găsesc în diverse instituții ale statului, dacă noi suntem în stare să le integrăm într-o aplicație informatică. Aceasta este o soluție mai ieftină, mai bună".

Prin urmare, consultanții fiscali vor fi înlocuiți de o aplicație online în cazul noului impozit pe gospodărie.

„Până la jumătatea lunii iunie 2017, noi vom prezenta un proiect nu numai cu impozitul pe gospodărie, ci unul de modificare a Codului Fiscal în întregul său. Nu am fost de acord să i se spună impozit pe gospodărie. Este vorba de un impozit pe venit, care se gestionează prin globalizare și cu declararea pe gospodărie. Sistemul poate fi îmbunătățit consistent față de varianta cu care am plecat noi inițial.

De aceea, se întrevede un orizont de implementare de 2 - 3 ani, în trei etape, prima începând de la 1 ianuarie 2018. Deocamdată, nu va fi eliminată reținerea la sursă a taxelor și impozitelor de natură salarială", a mai declarat ministrul Finanțelor Publice.

Acesta a mai precizat că la dispoziția cetățenilor va fi pus un mecanism online de plată a impozitelor și taxelor, singura problemă fiind „dacă toți contribuabilii vor avea abilitățile necesare" pentru a o folosi... 

Lasă un comentariu