ȘASE DECENII DE LA ABSOLVIREA LICEULUI DIN TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Iubiți colegi, dragi invitați!

„Veniți: privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit!" (Al. Macedonski)

Incredibil! Au trecut șase decenii de la absolvirea Liceului din Târnăveni, singurul pe atunci, al generației 1957, numit după moda „proletară" de atunci - „Alexandru Sahia"!

În prezent, în vechea și impunătoarea clădire, datând din 1888, funcționează Școala Gimnazială „Traian", iar Liceul Teoretic s-a mutat într-o altă clădire târnăveană, construită prin anii '70 ai secolului XX, și se numește „Andrei Bârseanu"!

Generația noastră a numărat două clase, fiecare cam cu 25 de elevi (deși la admitere avea fiecare clasă în jur de 35 de elevi, dar a venit mai repede și neașteptat „secerișul"și elevii cu mai mult de două corigențe au fost exmatriculați, cu Ordin ministerial, fără drept de reînscriere, la finele pătrarului I).

Liceul se făcea după model „sovietic", cu durata de trei ani, și se numea „Școala Medie Mixtă". Notarea se făcea cu note de la 1 la 5. Manualele - atâtea câte erau - cuprindeau materia pe durata întregii școli, adică pe trei ani, într-o singură carte: istorie, fizică, chimie, științele naturii, limba rusă și altele. La „Română" nu aveam manual, ci doar „Culegere de texte".

Să ne aducem aminte! Cu 60 de ani în urmă, absolveam Liceul de 3 ani, la vârsta de 17 ani, neîmpliniți pentru cei mai mulți dintre noi. Niște adolescenți, abia trecuți de copilărie! O parte dintre noi, absolvenții sexagenari, au trecut la cele veșnice! Dascălii noștri s-au dus și ei cu toții! Nu știu dacă mai este careva în viața pământească! Cineva aduce informația că în Târgu-Mureș, mai trăiesc soții, profesorii Ioan și Elena Titea, iar la Brașov, profesorul Nicolae Ionescu. Noi înșine, care mai suntem, am ajuns la 77 de ani! (Să păstrăm un moment de reculegere pentru colegii și dascălii noștri trecuți la cele veșnice).

Mi-a rămas în memorie acest vers emblematic macedonskian: „Veniți: privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit!" Poate fi un motto al întâl-nirii noastre! Un îndemn de a ne regăsi pe noi înșine, cu un fior romantic, înțelepți și încrezători în cel care ne-a chemat la viață, bunul, veșnicul și atotputernicul Dumnezeu!

Să-I mulțumim că am ajuns aici și acum! Să-I mulțumim pentru toate!

Dragii mei!

Ținând seama de vremurile pe care le trăim, eu, Aurel HANCU, scriitor, membru al USR și preot, profesor cu un stagiu la catedră de 47 de ani, am scris în ultimii 5 ani o carte cu titlul: „APARIȚII ALE MAICII DOMNULUI: Lourdes • Medjugorje• Seuca (Ed. Sf. Ier. Nicolae, Brăila, 2017, 245 pag.) pe care vreau să v-o ofer domniilor voastre, ca un dar nu doar rarisim, ci providențial!

În vreme ce mă documentam pentru scrierea acestei cărți, am descoperit, pe Internet, un site: profetieavertisment.ro, unde sunt postate 1235 Mesaje Cerești (transmise între 8 noiembrie 2010 și 6 mai 2015 ), pe care le-am confruntat cu textul Sfintei Scripturi și n-am găsit nici măcar o „iotă" care să contravină acesteia. Mesajele întru totul autentice și credibile sunt legate de apropiata a Doua Venire a lui ISUS CHRISTOS pe Pământ!

Nu intru în amănunte!

Totuși nu pot să nu vă spun că Tatăl Ceresc vrea să ne facă un mare favor. Ne iubește pe toți deopotrivă, indiferent de vârstă, sex, confesiune, naționalitate și ne vrea fericiți, sub rezerva că dorim acest lucru, că-I suntem fideli, Îl iubim, Îi slujim Împlinind Poruncile, ne purificăm prin Taina mărturisirii păcatelor, ne Împărtășim, ocolim răul, colaborarea cu Lucifer și Îngerii căzuți!

Paradisul, pierdut prin neascultare de protopărinții noștri, Adam și Eva, un Paradis reînnoit, numit și Pământul Nou ( cf. Apocalipsa, cap. 21, v. 1-4: „Și am văzut Cer nou și Pământ nou...) va coborî pe Pământ pentru Împărăția de o mie / mii de ani. Nu e vorba de sfârșitul lumii, cum presupun unii. Cei care vor ajunge acolo - Paradisul acesta e destinat generației actuale din care facem și noi parte, chiar dacă la limita inferioară (1940) - vor primi trupuri noi, nestricăcioase, ca după Înviere. Va fi pace, armonie, nu va duce nimeni lipsă de nimic. Lucifer cu acoliții săi vor fi coborâți în Infern. Va fi prima Înviere, a martirilor lui Dumnezeu cu prioritate. Acest Paradis este destinat nouă tuturor, cu condițiile amintite mai sus (pentru amănunte, citiți, În cartea Aparițiilor Mariane, Omilia: „Vița cea adevărată. Mlădițele. Pământul cel Nou" pp. 199-205).

Maica Domnului a venit și vine pe Pământ tocmai pentru a ne pregăti să Întâmpinăm cum se cuvine a Doua Venire a Fiului ei, Isus Christos, pe Pământ.

Nu vreau să uit a vă atenționa - cum rezultă din mesajele Cerești recente - că un Război devastator e pe cale să se declanșeze. Să fim pregătiți sufletește, prin rugăciune, convertire, administrarea Sf. Taine (Spovada și Împărtășania îndeosebi). Acest Război anticipează a Doua Venire a lui Isus Christos. Mulți vor „pieri", mulți vor „rămâne"! Să-I cerem ajutorul lui Dumnezeu! Să-I cerem ocrotirea Maicii Domnului!

Nu vreau să vă întristez! Rămâi cu noi, Doamne! Christos s-a Înălțat! Petrecere binecuvântată!

Târnăveni, 26 mai 2017

Lasă un comentariu