Peace is Possible in the EU

Distribuie pe:

Miercuri, 17 mai 2017, a avut loc evenimentul local din cadrul proiectului internațional Peace is Possible în aula Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității Petru Maior.

Evenimentul organizat de JCI Târgu Mureș în cadrul proiectului Promotori pentru democrație europeană s-a desfășurat în limba engleză, sub forma unei simulări a Plenului Parlamentului European.

Tineri cu vârste între 16 și 25 de ani au intrat în rolul de europarlamentar și au primit un scenariu în care o țară declară conflict armat României din cauza unor atacuri cibernetice care se presupunea că ar fi fost lansate de pe teritoriul acesteia.

Fiecare tânăr europarlamentar a reprezentat o țară din UE și un partid din Parlamentul European și a avut la dispoziție 2 minute pentru a prezenta argumente și soluții pentru rezolvarea conflictului și stabilirea păcii.

Ei au fost urmăriți și punctați pentru conținut, prezentare și limbaj de un juriu alcătuit din maiorul George Bașa, reprezentant Crucea Roșie și E-on - Adina Rus, cetățeanul american și reprezentant al armatei SUA - Rod Mathews, decan. conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu și Marius Giurgiu - președinte JCI Târgu-Mureș. Membrii juriului au și susținut câte un scurt discurs la final, în care și-au exprimat susținerea pentru evenimente similare și i-au încurajat pe tineri să se implice mai mult în comunitate, dar și în mediul politic și să vină cu idei inovative. Tinerii au fost impresionați de discursurile membrilor juriului și s-au declarat bucuroși că s-au înscris și au avut ocazia să participe la un asemenea eveniment. Înainte de premiere toată lumea a luat o mică gustare, așteptând cu nerăbdare rezultatele concursului.

S-au acordat și premii: 3 premii pentru argumentare, unul pentru modul de prezentare al ideilor și premiul cel mare pentru originalitate.

Mulțumim sponsorilor noștri, participanților, juriului și tuturor celor prezenți!

 

Lasă un comentariu