ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Distribuie pe:

Data de 13 iunie este zi declarată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență drept Ziua Informării Preventive în România. Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de diseminare a informațiilor cu caracter preventiv prin organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marți.

În acest sens, azi, 13 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Horea" al județului Mureș organizează Puncte de Informare Preventivă în Mureș Mall și Promenada Mall din Târgu- Mureș, între orele 14 și 18.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Compartimentului Informare și Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea" al județului Mureș, cpt. Virag Cristian, a mai făcut următoarele precizări:

La această activitate se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel național, campanii susținute cu sprijinul E-ON Romania. În derularea tuturor acestor activități, reprezentanților I.S.U. ,,Horea" al județului Mureș li se vor alătura și reprezentanți zonali ai Companiei de gaz E-On România și voluntari recrutați de I.S.U. ,,Horea" al județului Mureș din rândul cetățenilor în cadrul Campaniei ,,Salvator din Pasiune".

Această activitate se va materializa la nivelul județului și cu sprijinul serviciilor voluntare din fiecare localitate/comună care, la rândul lor, vor organiza Ziua porților deschise, vor distribui pliante, flyere cu mesaje informativ-educative și vor desfășura activități de instruire a celor prezenți.

Pentru sărbătorirea Zilei Informării Preventive , Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș își va deschide porțile pentru public, azi, 13 iunie, între orele 9 și 13. Cei care doresc vor putea vedea tehnica din dotare și vor afla principalele misiuni ale pompierilor.

De asemenea, a mai făcut câteva recomandări din cadrul campaniei:

- Nu folosiți improvizații la instalații și aparate;

- Nu lăsați mijloacele de încălzire în funcțiune nesupravegheate;

- Nu utilizați coșurile de fum cu defecțiuni; izolați-le față de materiale combustibile;

- Verificați și curățați coșurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece și ori de câte ori este nevoie;

- Nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;

- Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate;

- Nu lăsați copiii să se joace în apropierea instalațiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate;

- La aprinderea focului se respectă principiul ,,gaz pe flacără". Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz."

Lasă un comentariu