,,NECENZURAT" Proiect de prevenire a consumului de droguri, implementat în școlile mureșene\

Distribuie pe:

Proiectul de prevenire a consumului de droguri a fost lansat, și în acest an, de Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Destinat elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, proiectul, denumit „Necenzurat", are la bază modelul comprehensiv al influenței sociale. De asemenea, implică triada profesor-elev-părinte, folosește metode interactive și se bazează pe studii care dovedesc eficiența acestui tip de intervenții. Scopul său este de a forma în rândul elevilor din ciclul gimnazial abilități de viață sănătoasă necesare luării unor decizii corecte și responsabile privind consumul de tutun, alcool și droguri, spunea Roman Ioan Aleodor, coordonator CPECA Mureș.

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a găzduit ședința de informare. Au participat 20 de cadre didactice din ciclul gimnazial din județul Mureș. Cu acest prilej, specialiștii C.P.E.C.A. Mureș au oferit informații actualizate din domeniul prevenirii consumului de droguri în rândul adolescenților. Cei prezenți la curs au dobândit astfel cunoștințe generale despre droguri și toxicomanie, urmând a desfășura activități adresate elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani.

Coordonatorul CPECA Mureș completa: ,,Elevii participanți la proiect vor parcurge 12 activități interactive cu tematică diferită, precum prietenie, anturaj, influența grupului, strategii de a face față problemelor, informații despre alcool, tutun și droguri. Totodată, proiectul presupune trei întâlniri diferite și cu părinții elevilor participanți la acțiunile proiectului, dar și o întâlnire părinți-copii".

Lasă un comentariu