FESTIVALUL-CONCURS DE POEZIE RELIGIOASĂ „CREDO"

Distribuie pe:

Regulament

Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin organizează, în parteneriat cu ASTRA Mureș, revista „Vatra veche", cotidianul „Cuvântul liber", Editura Nico, Asociația Culturală pentru Descoperirea, Susținerea și Promovarea Valorilor Culturale și Profesionale, alte instituții publice și ONG-uri, a XVII-a ediție a Festivalului-Concurs de Poezie Religioasă „Credo".

Cei interesați, membri sau nemembri ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, pot participa cu 5 - 10 poeme la secțiunea „poeme în manuscris" și cu cărți apărute în 2016-2017, la secțiunea „volume tipărite".

Poemele vor fi trimise în format electronic la adresa de email - nicolaebaciut@yahoo.com, și printate și cărțile (2 exemplare) pe adresa redacției revistei „Vatra veche", Târgu-Mureș, str. Ilie Munteanu nr. 29, cod 540390, până la 25 iulie 2017.

Participanții sunt rugați să trimităși un scurt CV și datele de contact, iar pentru manuscrise o fotografie în JPG.

Festivitatea de premiere va avea loc la 5 august a.c., la Mănăstirea Lăpușna, unde va avea loc și un colocviu cu tema: „Icoana, artă și credință", înscris în calendarul manifestărilor „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești", statuat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Române, la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

Lucrările premiate vor fi publicate într-o antologie, în acest sens, participații sunt rugați să trimită texte corectate și cu diacritice.

În același cadru vor avealoc și recitaluri de poezie ale celor invitați.

Pentru laureați, organizatorii asigură cazarea (la Castelul de vânătoare al regelui Carol II) și masa. Aceștia vor fi anunțați în timp util, pentru a putea participa la festivități.

Detalii la tel. 0744 474.258.

Lasă un comentariu