SENTIMENTUL CARE ÎNNOBILEAZĂ

Distribuie pe:

Pentru omul contemporan a devenit o dificultate definirea traiectoriei sale sociale, culturale și spirituale.

Fără să cunoaștem adevăratele valori care înnobilează spiritul, vom fi neputincioși în a salva omenirea de la propria-i degradare. Fără oameni devotați care să spună elevului că Dumnezeu este Bunătate, Răbdare, Toleranță, Respect, Buna Credință, Blândețe, Responsabilitate, că Dumnezeu este Iubire, că fără Iubire raporturile noastre cu semenii sunt inexistente, nuvom putea intra pe poarta secretăa cunoașterii Sinelui.

Așa îmi explic motivația doamnei doctor Cristina SAVA, un dascăl înzestrat cu darul scriiturii și al poeziei, cu dragoste față de semeni, cu iubire față de copii, de a realiza prin cele două părți ale cărții sale, Poarta Secretă@Noi, o singură carte de iubire, de învățături creștine, alături de elevii săi, a căror bună credință și bună purtare este reflectată în aprecieri și recompense.

Școala și familia, componente ale existenței socio-umane, împlinesc actul creator, desăvârșesc zestrea ființării noastre, cultura și tradiția creștină, grație cărora elementele științei și educației își păstrează veridicitatea.

Cu asemenea daruri pentru inimă, minte și trăire, precum cel al cărții Cristinei Sava, astăzi, educația, ca proces de spiritualizare a omului, se completează cu un Îndrumător pentru mari și pentru mici.

Mulțumim și o felicităm pe doamna Cristina SAVA, autoarea mai multor cărți de acest gen, Povestiri biblice ... cu tâlc, Psalmii lui David în versuri pentru copii, Toți copiii pe scenă - scenete biblice, prin care reactualizează sentimente care înnobilează și o înnobilează.

Lasă un comentariu