Un nou preot la Daneș

Distribuie pe:

După ieșirea la pensie a vrednicului părinte Dăngulea Vichente, la Biserica ortodoxă din comuna Daneș a avut loc învestirea noului preot, Marius Moldovan, ca paroh al noii biserici cu hramul Sfintei Treimi. La ceremonie au participat: protopopul Ovidiu Dan, prefectul de Mureș, dr. Lucian Goga, primarul Nicolae Mosora, viceprimarul Ioan Dorin - Burnete, consilieri locali și un mare număr de credincioși.

Comuna Daneș este cea mai puternică parohie din protopopiatul Sighișoara, dovadă și această biserică, a cărei construcție este finalizată la exterior, rămânând împodobirea ei cu picturi în frescă. Părintele protopop Ovidiu Dan i-a mulțumit părintelui Vichente pentru toată, grija, strădania și stăruința de care a dat dovadă în toți cei 40 de ani cât i-a păstorit pe credincioșii din această parohie, avându-l aproape pe primarul Nicolae Mosora, cel care, alături de consilierii locali și cei bisericești au răspuns cererii părintelui privind alocarea de la bugetul local a unor însemnate sume de bani necesare continuăriilucrărilor. La rândul său, Nicolae Mosora, primarul comunei Daneș, l-a întâmpinat pe noul preot, dorindu-i succes în ceea ce întreprinde spre binele întregii comunități, neuitând să-i mulțumească părintelui Vichente pentru „felul în care s-a implicat în construcția frumoasei biserici".

Părintele Marius Moldovan a slujit înainte la biserica din Criș, unde, începând din 2006, a fost purtătorul de grijă al unui așezământ social denumit „Casa de tip familial Sf. Ierarh Nicolae", fiind implicat în ocrotirea unui grup de copii instituționalizați și bucurându-se de sprijinul prefectului dr. Lucian Goga și al părintelui protopop Ovidiu Dan, în rezolvarea unor probleme privind bunul mers acestei misiuni umanitare. De altfel, părintele protopop este coordonatorul Centrului Creștin Social Medical de Zi Sighișoara, cât și al Centrului Creștin de Noapte, două așezăminte care își desfășoară activitatea sub auspiciile Bisericii Ortodoxe Române, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Lasă un comentariu