La Târnăveni, LIGA PENSIONARILOR LA CEAS ANIVERSAR

Distribuie pe:

Nu peste mult timp, această activă structură organizatorică a respectabilelor persoane vâstnice din orașul de pe Târnava Mică va ajunge în al paisprezecelea an al existenței sale, prilej de a face cunoscute publicului local, și nu numai, rostul, eforturile de a antrena la viața socială această categorie socială destul de numeroasă din localitate, de a notifica o parte din numeroasele realizări obținute în scurta perioadă a existenței sale.

Constituită în a doua parte a anului 2003, la inițiativa unui restrâns grup de pensionari prieteni, pe baza unui statut provizoriu, elaborat după controversate și neclare reglementări legislative de pe atunci, având chiar denumiri diferire (sindicat, organizație, ligă) și o subordonare față de structura județeană, s-a ajuns acum la o stabilitate statutară care îi oferă cadrul unei funcționări legale pe care o respectă cu strictețe. Astfel, și-a creat propriile organisme de conducere reprezentate de Adunarea generală, convocată anual, are un Comitet de conducere ales, format din șapte persoane (Elizaveta Mureșan - președinte, Maria Șuțu - vicepreședinte, Aurelia Gârloanță - sectetar, Corbureanu Veronica, Fărăgău Catalina, Ilie Groza, Gheorghe Stoica - membri), are un sediu și un club asigurate prin bunăvoința Primăriei și gospodărite exemplar. Anual, în cadrul adunării generale, se adoptă un program de activități care cuprinde, pe lângă acțiuni consacrate precum comemorarea marilor evenimente ale istoriei naționale, prin depuneri de coroane, expuneri și comunicări tematice adecvate, manifestări dedicate persoanelor vârstnice printre care, (8 martie, balul și revelionul pensionarilor, omagiul vârstelor la 1 octombrie), excursii și concursuri, colaborări cu organizațiile culturale și instituțiile de cultură din oraș. Dintre acestea de menționat ar fi excursiile de la Recea, Prislop, Praid, Turda, Tușnad, Bran, Hunedoara, Deva, Făgăraș și nu numai, participarea la sfințirea Bisericii din Cartierul Micești din Alba Iulia, ctitorită la insistențele veneratului preot Ioan de la Mănăstirea Recea, concursurile de pescuit și de șah, mesele rotunde cu diverși invitați pentru dezbaterea unor subiecte de interes specific momentului.

Pe lângă colaborarea cu organizațiile și instituțiile locale, s-au stabilit contacte și legături cu organizații similare de la Târgu-Mureș, Reghin și Luduș, prin care se creează premise de îmbunătățire a activității prin schimb de informații și de experiență, desfășurarea de acțiuni comune.

Numărând peste 150 de membri, cu un Comitet de conducere activ, cu o oportună proiectare a activității, prin responsabilizarea calității de membrii și desele manifestări desfășurate, Liga pensionarilor din Târnăveni își face simțită existența și se afirmă ca un factor de mare eficiență social-civică locală. Așa se explică de ce sediul Ligii, Muzeul municipal, Casa de Cultură, Biblioteca, Centrul Social Victoria, sunt mereu populate de cei din comitetul de conducere și de numeroși membri ai organizației. Acum, aproape de momentul aniversar, nu ne rămâne decât să le transmitem felicitările noastre pentru realizările obținute, să le urăm multă, multă sănătate și succese tot mai răsunătoare. La mulți ani!

Lasă un comentariu