Fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Culturii din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Crețu, au semnat, ieri, 14 iunie, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea Palatului Culturii", în valoare totală de circa 1,5 milioane de euro, prin care acest important obiectiv de patrimoniu din județ va beneficia de aproape 1,4 milioane de euro fonduri nerambursabile, pentru lucrări de reabilitare și modernizare finanțate prin POR 2014-2020.

Potrivit unui comunicat dat publicității de ADR Centru, proiectul este prevăzut a se finaliza în a doua jumătate a anului 2021 și va cuprinde lucrări de reparații exterioare, inclusiv restaurarea pieselor decorative metalice și a elementelor exterioare de piatră.

În incinta Palatului Culturii se vor efectua reparații la casa scării pentru Biblioteca Județeană și în Sala Oglinzilor, la pictura murală. De asemenea, vor fi recondiționate unele picturi pe pânză, lambriurile și pardoselile, dar și orga din Sala de concerte.

Se estimează că, în urma realizării proiectului, numărul de vizitatori va crește de la circa 34.500 la peste 36.500, iar Palatul Culturii va deveni „o bijuterie a județului Mureș, mult mai vizibil, inclusiv datorită digitizării întregului obiectiv, care cuprinde Biblioteca Județeană, Filarmonica de Stat și Galeriile de Artă ale Muzeului Județean".

„Dorim să redăm acestui imobil strălucirea de odinioară, cu fonduri europene nerambursabile, pentru a-l transforma într-o perlă a culturii pentru fiecare locuitor al acestui oraș, ca și pentru întregul județ și pentru toți cei care vizitează aceste locuri", a declarat președintele CJ Mureș, Peter Ferenc, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului. 

Lasă un comentariu