„FAMILIA - IZVOR DE BINECUVÂNTARE DUMNEZEIASCĂ"

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea ÎPS Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei, în duminica întâi după Pogorârea Duhului Sfânt, Duminica Tuturor Sfinților - 11 iunie 2017 - în cadrul parohiei noastre s-au continuat întâlnirile legate de duminica familiei, așa cum a fost ea hotărâtă de Sf. Sinod al Bisericii noastre, de această dată oferindu-le prilejul unei întâlniri tuturor celor care au primit Sf. Taină a Cununiei în Biserica noastră parohială în cursul anului 2016.

Cu multă bucurie tinerele familii au primit felicitările noastre, ale celor prezenți la Sf. Liturghie, familii pe care le vom aminti: Laurențiu Alin și Claudia, Harapașcu Alexandru și Andreea, Moldovan Ionescu Alin și Eugenia, Bogdan Vasile și Mirela, Lateș Emilian și Mirabela, Oltean Silviu și Mary Jane, iar două dintre ele au fost prezente doar cu sufletul pentru că sunt plecate la muncă peste hotare: Burcea Ilie și Maria și Șandor Ioan și Daniela.

A fost o altă zi deosebită pentru toți credincioșii prezenți: pentru părinții trupești, dar și cei sufletești ai celor sărbătoriți pentru că au retrăit momente deosebite alături de copiii lor, dar și pentru mine ca și preot paroh pentru că am încercat să-i fac conștienți pe cei menționați de sublimul calității de a putea să întemeiezi o familie după rânduiala firească a lui Dumnezeu, dar în același timp să fii și conștient de importanța acestei uniri pentru tine, pentru celălalt, dar și pentru întreaga creație a lui Dumnezeu.

În cadrul Sf. Liturghii am plecat cu toții genunchii și L-am rugat pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze aceste tinere familii, să le dea putere și credință tare de a duce crucea căsătoriei până la capăt cu demnitate, cu bucurie și cu multă nădejde, iar la sfârșit fiecare familie a primit un mic dar de suflet din partea parohiei noastre și, bineînțeles, doamnele, un buchet de flori.

La finalul slujbei, toată suflarea le-am urat tinerelor familii „La mulți ani fericiți! " prin tradiționalul „La mulți ani !", iar apoi am socializat câteva momente la o mică agapă.

Mulțumim Domnului și pentru această frumoasă zi, și mai ales pentru această frumoasă întâlnire de suflet. Aș dori să mulțumesc și celor care au răspuns prezent la invitația făcută și fam. Pop Teodor pentru ajutorul acordat în desfășurarea acestui eveniment.

Le spunem încă o dată „LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI! " și nădăjduim că prin viața voastră de familie Biserica noastră strămoșească va avea numai de câștigat, aducând în lume copii buni, credincioși adevărați. De aceea Bunul Dumnezeu să vă dea putere, răbdare, dragoste unuia față de celălalt și binecuvântare în toată viața voastră.

Lasă un comentariu