Grindeanu a fost exclus din partid. PSD depune luni moțiune de cenzură împotriva Guvernului său

Distribuie pe:

Liderii PSD, convocați de Liviu Dragnea, ieri, într-o nouă ședință a Comitetului Executiv, au decis oficial să îl excludă pe Sorin Grindeanu din partid. Mai mult, s-a decis și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern, o premieră în istoria post-decembristă a României. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că moțiunea va fi depusă luni de PSD+ALDE, urmând a fi votată după câteva zile.

Între timp, Grindeanu lucrează la o nouă formulă de Cabinet, apărând informații că vrea să-l demită pe șeful Secretariatului General al Guvernului și să-l pună în loc pe Victor Ponta. Până una alta, chiar dacă miniștrii lui Grindeanu și-au înregistrat demisiile la Guvern, ei sunt încă în funcție până când alte persoane sunt numite oficial în locul lor.

De la Cotroceni, coaliția a fost anunțată că e singura responsabilă de rezolvarea acestei crize. Klaus Iohannis a transmis că va respecta întocmai litera Constituției, astfel că orice procedură privind numirea unui nou Guvern va fi demarată fie după ce Grindeanu își dă demisia, fie după ce Guvernul pică în urma unei moțiuni de cenzură în Parlament.

Lasă un comentariu