PERSONALUL DIN SISTEMUL DE URGENȚĂ DIN ROMÂNIA, INSTRUIT LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Centrul Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din Târgu-Mureș a găzduit, săptămâna aceasta, cursul care continuă seria celor începute în luna noiembrie 2016 în țara noastră.

Este vorba despre pregătirea personalului din sistemul de urgență privind continuitatea operațiunilor în caz de dezastru. Timp de patru zile, specialiști din cadrul Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență - FEMA - din SUA, au predat principiile managementului dezastrelor, specialiștilor români cu funcții de conducere în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din toată țara.

Dl dr. Raed Arafat - șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei conferințe desfășurate miercuri, la Târgu-Mureș, cu această ocazie, a arătat importanța desfășurării cursurilor, pe tema continuității operațiunilor în cazul producerii unui dezastru.

„În total, au parcurs aceste cursuri 62-65 de persoane. Primele două cursuri, din noiembrie anul trecut și din martie anul acesta, au fost identice. Acum avem două cursuri la care vor participa toți cei care au fost în noiembrie și în martie". De asemenea, a mai arătat că aceste cursuri sunt organizate în baza Memorandumului de Înțelegere cu FEMA, încheiat de DSU în anul 2016.

Pe viitor, patru-cinci ofițeri români vor participa la un curs de specializare în SUA, timp de două luni, urmând să fie certificați ca formatori, astfel vor instrui, în viitor, personalul IGSU și reprezentanții ONG-urilor care doresc să vină în ajutorul salvatorilor.

Lasă un comentariu