În pragul morții,experimentăm emoții pozitive!

Distribuie pe:

La această concluzie au ajuns oamenii de știință americani de la Universitatea Carolina de Nord „Chapel Hill", citați de descopera.ro, după ce au analizat mesajele publicate pe bloguri de pacienții aflați în stadii terminale ale unor boli precum cancer și scleroză laterală amiotrofică, dar și ultimele cuvinte rostite de condamnații care au primit pedeapsa capitală.

„Perspectiva morți inevitabile îi face pe cei mai mulți dintre oameni să se teamă, însă persoanele aflate în pragul morții experimentează emoții și senzații pozitive, care sunt mai plăcute decât își imaginează majoritatea semenilor lor.

Atunci când ne imaginăm emoțiile pe care le vom trăi în momentele în care ne apropiem de moarte, ne gândim cu precădere la tristețe și groază. Însă, din câte se pare, moartea este mai puțin tristă și înfiorătoare și mai fericită decât se crede.

În studiul nostru, am descoperit că oamenii, cu cât se apropie mai mult de moarte, cu atât au tendința de a folosi cuvinte pozitive. Atât pacienții în stadii terminale, câtși deținuții care urmau să fie executați au părut că seconcentrau mai mult pe chestiuni precum religia și familia, determinându-ne să credem că această strategie le ajutau pe acele persoane să își reprime anxietatea generată de apropierea morții.

Oamenii sunt incredibil de adaptabili, atât fizic, cât și emoțional, iar noi ne analizăm viețile zilnic, indiferent dacă suntem pe moarte sau nu.

În imaginația noastră, moartea presupune ideea de singurătate și o lipsă de înțeles, dar mesajele finale publicate pe bloguri de pacienții terminali și ultimele cuvinte rostite de deținuții condamnați la moarte sunt pline de iubire, înțelesuri și conexiuni sociale", explică experții americani.

Lasă un comentariu