Mascarada bilingvismului

Distribuie pe:

O puternică ofensivă desfășoară UDMR și celelalte formațiuni politice maghiare pentru alinierea județului Mureș, în speță a municipiului Târgu-Mureș, la celelalte două județe: Harghita și Covasna, în care devastatorul bilingvism a fost de mult impus, încă din anii 1990. Totul pentru acel Ținut Secuiesc, pe care și-l doresc, chiar cu capitala la Târgu-Mureș.

În acest demers diabolic, în afară de ambiția lor, nu mai cunosc nici legea și nici bunul simț. Ca urmare, de câțiva ani buni, municipiul Târgu-Mureș este pur și simplu asediat cu solicitări de bilingvism în toate domeniile, lucru reușit în bună parte datorită lipsei de fermitate a puterii locale, a unor trocuri meschine încheiate, atât la nivel local, cât și central, între formațiunile politice românești și UDMR.

O dovadă a faptului că, în momentul în care UDMR-ului îi oferi un deget, îți ia toată mâna. Este suficient, deci, să-i lași pe acoliții săi să se ocupe de implementarea bilingvizării. Imaginea din fotografie este doar un caz din mulțimea celor existente.

De aceea credem că a sosit timpul să se pună capăt acestei mascarade. Pentru că Transilvania, județele Harghita, Covasna și Mureș, în speță municipiul Târgu-Mureș, trebuie să înceteze, în spiritul așa-zisei „multiculturalități" de a mai fi poligon de încercare a obrăzniciei nemeșești, care nu va înceta atâta vreme cât oficialitățile române nu-și fac datoria. 

Lasă un comentariu