Sighișoara - Sfârșit de an școlar la Gimnaziul din cartierul Cornești

Distribuie pe:

Curtea Gimnaziului de Stat „Victor Jinga" din Sighișoara s-a umplut de glasurile cristaline ale elevilor, cu prilejul festivității de sfârșit de an școlar. Emoția a fost cu atât mai mare cu cât, pe lângă părinți, frați mai mari și bunici, școala i-a avut ca oaspeți pe dr. Lucian Goga - prefectul județului, Savu Sorin - director al Cancelariei Instituției Prefectului, Ovidiu Dan - protopop, părinte paroh în cartierul Cornești, unde se află arondată și această școală.

La îndemnul directoarei școlii, dna prof. Secășan Gyöngyi, oaspeții au evocat cu emoție anii copilăriei și pe dascălii care le-au îndrumat pașii, iar părintele Ovidiu Dan i-a binecuvântat pe toți copiii din municipiu, dorindu-le o vacanță plină de bucurii. În cadrul manifestării, a fost felicitată în mod special eleva Viorel Alexandra, din clasa a VIII-a, care este șefa de promoție a Școlii Gimnaziale, pe care a absolvit-o cu media generală 10. De altfel, această școală de elită are dascăli pe măsură: Adriana Petru, Savu Vasilica, Bianca Fliter, Bianca Smirnov, Lucica Marian, Nicoleta Hofner, Gheorghe Mihăilă, Cornel Câmpean, Mihaela Dudaș.

Ca în fiecare an - aflăm de la dna directoare -, și în această vacanță se organizează „școala de vară" în cadrul căreia vor fi predate, gratuit, lecții de engleză pentru copiii de la școala din Cornești și de la grădinițele aparținătoare. De asemenea, pe tot parcursul verii în sala de sport vor fi organizate activități de profil, sub supravegherea unui cadrul didactic, și, încă din prima săptămână de vacanță, vor începe lucrări de reabilitare a curții.

Lasă un comentariu