O promoție de aur

Distribuie pe:

Este vorba de elevii clasei de fizică-chimie de acum 20 de ani a prestigiosului Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș, care, recent, a avut întâlnirea de revedere. O întâlnire caldă, plină de emoții, dar și de satisfacții pentru reușita lor în viață. Un prilej sărbătoresc, cu care cei prezenți au adus prinosul lor de recunoștință școlii, exigenților profesori și în deosebi dirigintei, profesoara Rodica Cismaș. Pedagogul și omul de suflet, care prin stăruința de zi cu zi, de pe întreg parcursul ciclului școlar, a reușit să le insufle dragostea de studiu și de școală, să-i „îndoctrineze" într-atât cu chimie încât din cei 30 de elevi ai clasei XII E, 16 sunt medici. Și nu orice fel de medici, ci specialiști de înaltă ținută în domenii de vârf ale medicinei, precum chirurgia cardiovasculară, cadre universitare.

De altfel, absolut toți absolvenții clasei sunt licențiați. De la economiști și ingineri, la IT-iști și psihoterapeuți, iar unii au ajuns chiar oameni de afaceri în țări ca Marea Britanie.

Așadar, prilej de bucurie și de satisfacție, cu mențiunea că o parte din ei, îndeosebi cei care lucrează în străinătate (Franța, Anglia, Canada) n-au putut onora această întâlnire atât de dorită, tocmai datorită situației precare, determinată de recentele și numeroasele acte de terorism ce bântuie Europa Occidentală. 

Lasă un comentariu