„PRIMĂVERI LUDUȘENE", EDIȚIA A XIV-A

Distribuie pe:

Inițiat de Biblioteca Orășenească Luduș în anul 2003, Concursul de creație literară „Primăveri ludușene" a cunoscut o așteptată evoluție calitativă și numerică, de la etapa de proiect local la aceea de concurs național.

Peste trei sute de copii și tineri din întreaga țară s-au înscris în concurs în acest an 2017, trimițând spre jurizare și o sperată premiere încercările lor literare, poezie și eseu. Juriul, alcătuit din profesorii dr. Mirela Cozma, Luminița Gyorfi, Ramona Gyorfi, Cristian Drăghia, Toth Orsolya și Szekely Karol, a premiat patruzeci de elevi cu talent literar. Cei mai mulți, din județul Mureș: pentru poezie, clasele V-VI, limba română: Lidia Chișu, Daria Dâmbian, Flavia Baghiu (Luduș), Dragoș Chețan (comuna Chețani); din clasele VII-VIII: Luisa Denisa Blaga (Zau de Câmpie), Theodora Rotar, Andreea Bologa (Luduș), Diana Muntean (Chețani); clasele IX-XI: Cristian Vasile Anca, Paul Iulian Rațiu, Anda Maria Moldovan, Mădălina Sorina Sălcudean, Oana Florea, Andreea Maria Fulop (Luduș); clasele V-VIII, limba maghiară: Dosa Nora Biborka, Toth Petra Agota, Makkai Tekla (Sovata), Borka-Vitalis Boglarka și Marcus Szilvia (Târgu-Mureș); clasele IX-XI: Denes Csaba-Antal și Mate Peter (Sovata), Neagoi Bernadett (Târgu-Mureș); eseu, clasele V-VIII: Roxana Otvos, Luisa Denisa Blaga, Ioana Cătălina Juchi (toate trei, din Zau de Câmpie); clasele IX-XI: Cristian Vasile Anca, Anda Maria Moldovan, Pal Andreea Francesca, Klaudia-Nikolet Ormenișan, Andreea Ferenczi (Luduș). Alți premianți au fost din Cămărașu-Cluj și din municipiul Cluj-Napoca, din județul Bacău, de la școala Bogdănești; din județul Galați, de la Liceul din Tecuci; din județul Suceava, o elevă din localitatea Crucea, din localitățile bihorene Marghita și Viișoara, precum și din orașul Sfântul Gheorghe-Covasna.

Toate poeziile și eseurile premiate au fost publicate gratuit în volumul „Tăcere cu flacără aprinsă", apărute la Editura Mega, din Cluj-Napoca (al cărei patron este domnul Cristian Sincovici, orginar din orașul Luduș).

Premiile acordate, au constat dintr-o Diplomă și căte un exemplar din volumul „Tăcere cu flacără aprinsă", înmânate de doamna bibliotecar-șef Adela Cazacu. Doamna Liliana Moldovan, reprezentanta Bibliotecii Județene, din Târgu-Mureș, a acordat două premii speciale: elevului Cristian Vasile Anca, pentru titlul și prefața volumului de poezii și eseuri, elevei Szekely Noemi, pentru grafica volumului. Momentul muzical al festivității de premiere a fost susținut de elevii Casian Ioan Cozma și Alexandra Grosu (voce și chitară), Kocsis Brigitta și Kocsis Zoltan (trompetă), Andrei Lazăr (chitară clasică).

Toți participanții la festivitatea de premiere (profesori îndrumători, tineri talentați, invitați de onoare), care a avut loc în holul Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", au fost felicitați și de domnul Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș.

Lasă un comentariu