RAPORT FAVORABIL EXERCIȚIUL NATO DE LA TÂRGU-MUREȘ - O REUȘITĂ!

Distribuie pe:

Aflat recent la Târgu-Mureș, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dl dr. Raed Arafat, a declarat că rezultatele exercițiului NATO, desfășurat la Târgu-Mureș, sunt foarte bune, raportul este favorabil, motiv pentru care România va asigura, în toamnă, în premieră, componenta virtuală a exercițiului NATO din Bosnia. „Exercițiul din Bosnia va fi primul în care vom participa cu echipamentele noastre în afara României. Deja avem echipa de la Mureș care colaborează cu colegii din Bruxelles și Bosnia, împreună cu care stabilesc și creează scenariul acestui exercițiu, care va avea și o componentă virtuală. Deci, exercițiul va fi și pe teren, dar va avea o componentă virtuală pe care o oferă România în cadrul exercițiului", a punctat dr. Raed Arafat.

Exercițiul de cooperare civil-militară în cazul producerii unor situații de urgență a avut loc în luna iulie 2016, la Târgu-Mureș.

Acest exercițiu a fost organizat de Centrul Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre - EADRCC - al NATO și România, cu sprijinul Grupului de lucru pentru Sănătate, Alimentație și Agricultură al NATO - HAFG și Grupul de Protecție Civilă - CPG -, sub egida NATO. Scopul exercițiului a fost testarea capacității reale de reacție, fiind folosită, în premieră, o tehnică de realitate virtuală.

Lasă un comentariu