„Prietenul meu necuvântător"

Distribuie pe:

Grădinița „Arlecchino", de multă vreme încoace contribuie cu cea mai mare seriozitate la dezvoltarea tuturor capacităților intelectuale și etice ale copiilor. În acest sens, în urmă cu 5 ani, s-a demarat Proiectul Educațional Județean Concurs „Prietenul meu necuvântător", sub coordonarea ISJ Mureș.

Dezvoltarea capacității de cunoaștere și înțelegere a animalelor de companie, stimularea curiozității pentru investigarea vieții acestora, formarea și exersarea unor deprinderi de igienă și ocrotire a animalelor prin aplicarea unor norme de comportament adecvat, de asigurare a sănătății și protecției acestora și de a le respecta ca pe niște prieteni adevărați, sunt unele dintre principalele obiective ale proiectului.

Și în anul acesta, o activitate deosebit de atractivă din proiect a fost concursul „Tot ce știu despre prietenul meu", desfășurat la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș, unde preșcolarii s-au întrecut cu emoție și bucurie în găsirea indiciilor, a comorilor, precum și în rezolvarea sarcinilor în timp cât mai scurt. Totul a fost antrenant, cunoștințele au fost verificate și punctate, iar veselia, spiritul de echipă și cel de competiție au fost elementele ce au primat întreaga activitate. „Cireașa de pe tort" a constituit-o vizitarea Grădinii Zoologice, ca premiu de participare pentru toți preșcolarii prezenți.

Echipajele care s-au întrecut în concursul din acest an au fost: Grădinița cu PP nr. 15, îndrumați de prof. Comșa Diana, Grădinița „Paradisul copilăriei", îndrumați de prof. Cif Cătană Angela, Grădinița PP nr. 3 Reghin, îndrumați de prof. Moldovan Carolina, și Grădinița PP „Arlecchino", îndrumați de prof. Pop Lucia și prof. Mărginean Zenaida.

Mulțumim, conducerii Grădinii Zoologice și Consiliului Local pentru implicarea în organizarea mai multor activități din proiect și îndeosebi a acestui concurs!

Partenerilor educaționali, Clinica veterinară R&R, Muzeul de Științele Naturii și Grădina Zoologică, le mulțumim din suflet pentru sprijin și implicare.

Mulțumim, de asemenea, doamnei prof. Gabor Laura, director Grădinița PP nr. 6, precum și dnei prof. Trifan Irina, inspector pentru învățământul preșcolar, pentru tot sprijinul și încrederea acordată în derularea întregului proiect!

În toată literatura română și universală se elogiază lumea necuvântătoarelor, de aceea copiilor de vârstă preșcolară li se transmit sentimentul de ocrotire, de îngrijire și, de ce nu, de prietenie față de „lumea celor care nu cuvântă".

Impresii de la concurs:

„Un proiect frumos, captivant și incitant, pe placul copiilor, în care s-a văzut munca și implicarea colectivului de la Grădinița „Arlecchino". Felicitări pentru cei 5 ani de activități, care au fost gândite pentru copii și cadrele didactice implicate în proiect". (Ioan Bardoși-Vultur, director GPP MANPEL - membru în juriul concursului)

„Felicitări alese pentru acest frumos proiect și în mod special pentru clipele minunate pe care le-am petrecut astăzi, cu emoție și entuziasm la concurs. Concursul a avut un impact deosebit asupra copiilor, majoritatea dintre ei manifestându-și dorința de a se întrece și anul viitor." (Angela Cif Cătană, „Paradisul Copilăriei")

„Un gând bun, frumos, pornit din suflet, pentru colegele mele care au inițiat acest minunat proiect. Am învățat împreună cu copiii să prețuim natura, adăpostul prietenilor necuvântători." (Diana Comșa - GPP. Nr. 15)

Lasă un comentariu