PSD-ALDE se joacă cu focul!

Distribuie pe:

Pentru a fi sigur că moțiunea de cenzură va trece prin votul Parlamentului, Liviu Dragnea caută, asiduu, „prieteni de nădejde", loiali lui, PSD-ului și lui Tăriceanu. Bineînțeles, din interes. UDMR el îi promite orice, numai să-i aducă un pumn de voturi, indiferent ce cere struțo-cămila, nici uniune culturală, nici partid politic, ajunsă, ilegal, în Parlamentul României. Concesii, în privința unor supradrepturi, fără precedent, privilegii nepermise, care, pe termen mediu și lung, ar avea consecințe grave pentru integritatea statală și siguranța națională ale României, în măsură să-i revolte pe români. În luna mai, UDMR a depus un proiect de lege, care prevede că „unitățile administrativ-teritoriale, în care cetățenii aparținând minorității maghiare au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor care și-au declarat apartenența etnică sau în care există un număr semnificativ de cetățeni aparținând minorităților naționale, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum și prefecturile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe administrativ-teritoriale, au obligația să asigure, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii materne."

Deci, totul! Ce obrăznicie să invoce, chiar ei, Constituția României, pe care au refuzat să o voteze, și tratatele internaționale la care România este parte, când ei și alții știu, și încă prea bine, că România este mereu dată ca exemplu în Europa, în privința respectării și aplicării, pentru minorități, a tuturor standardelor europene și internaționale.

După cum ați observat, proiectul UDMR prevede, dovadă a aroganței și sfidării, și introducerea conceptului interpretabil «număr semnificativ»". Să nu mai vorbim despre celelalte enormități, cuprinse în proiectul Legii Minorităților, pe care, abandonat încă în anul 2005, ei intenționează să-l aducă, din nou, în Parlament. Deputații din cele trei comisii, Juridică, pentru Drepturile Omului, pentru Administrație, ale Camerei Deputaților, convocați, nestatutar, lunea trecută, pentru dezbaterea acestui proiect de lege, au așteptat mai mult de o jumătate de oră, după care discuțiile au fost amânate. Față de acest mod de lucru, reprezentanții PNL au protestat și au criticat proiectul de lege amintit. „Suntem azi, în Parlament, în fața unui abuz, pe care PSD-ALDE îl comit, nu numai împotriva intereselor României, dar și împotriva ideii de parlamentarism (…) În timp ce noi, colegii din toate partidele, eram lăsați să așteptăm, liderii PSD și ai ALDE, cu cei ai UDMR negociau, alături, trocul pe care intenționa PSD să-l facă, pentru a-și menține puterea domnul Dragnea în PSD și în Parlament!" - a spus deputatul liberal Cătălin Predoiu. Și noul președinte al PNL, Ludovic Orban, a criticat proiectul UDMR, referitor la sintagma „un număr suficient de cetățeni." Nu se poate accepta. Acest text, după părerea mea, contravine unor reglementări europene. Este un text neconstituțional (…) PSD face orice, pentru a rămâne la putere, chiar în stare este să facă un pact cu diavolul. Eu nu accept nimic din aceste prevederi. Opoziție la baionetă! Să acceptăm o negociere a PSD cu UDMR, numai pentru a face rost Dragnea de voturile necesare? - a spus Ludovic Orban.

Într-adevăr, este incalificabil ce se propune prin acel proiect de lege. Ce spunea, marți, Kelemen Hunor, mai-marele struțo-cămilei? Cică „intrarea în dezbatere a unor proiecte legislative ale UDMR nu are „nicio legătură cu negocierile asupra moțiunii de cenzură!". Ăsta chiar crede „proastă" a Românie întreagă? Cum de nu au cerut udemeriștii dezbaterea scandaloasă, care i-a revoltat pe români, chiar pe unii parlamentari de pe la toate partidele, după moțiunea de cenzură? „Pentru mine - spune Kelemen Hunor - nimic nu e ciudat!". Chiar nici faptul că propunerea legislativă privind 15 martie, ca sărbătoare națională a comunității maghiare din România, cu raport favorabil, prin care maghiarilor să li se acorde chiar și o zi liberă, pentru a participa la manifestările antiromânești?

Dar Tăriceanu ce mai spune? „Există un raport de colaborare parlamentară cu UDMR. Am discutat despre aceste lucruri!". Este părerea unui prieten al UDMR, fostul premier al României, care, în tot a doua săptămână, își petrecea sâmbăta și duminica la Budapesta!

După protestele românilor, după intervenția deputaților și a senatorilor transilvăneni, mai ales, Liviu Dragnea a fost nevoit să facă pasul înapoi. Negocierile cu UDMR, deocamdată au eșuat! Să dea Domnul să fie un prim pas în eliminarea pretențiilor exagerate, abuzive, neconstituționale, antieuropene, a supradrepturilor nemaiîntâlnite ale celor care doresc destructurarea Statului Național Unitar Român!

Lasă un comentariu