GUVERNUL GRINDEANU A CĂZUT! REACȚII DUPĂ VOTUL PENTRU MOȚIUNE

Distribuie pe:

„Președintele a fost informat!"

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi: „Președintele a fost informat, a luat act, președintele va convoca, luni, consultări cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern".

„Dragnea și Tăriceanu, ați pierdut!"

Traian Băsescu, senator PMP: „ Dragnea și Tăriceanu, ați pierdut! Fără voturile minorităților, moțiunea de cenzură nu ar fi trecut. Alianța PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să piardă și guvernarea. Decizia este la Iohannis."

„Sfat pentru noul premier: să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea!"

Sorin Grindeanu, premier interimar: „Îmi fac datoria până când vom avea un guvern funcțional. PSD nu trebuia să treacă prin această încercare, să-și dea jos un guvern pentru că vrea un singur om. Sfat pentru viitorul premier: să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea".

„Bucuria nebunilor…"

Victor Ponta, fost premier: „Eu cred că PSD a pierdut azi, dar poate câștigă România. Sunt foarte mulți colegi care au zis că vor să facă un PSD mai bun, mai performant, dar s-a întâmplat ceva după. Un singur moment va rămâne în memorie: bucuria PSD-ului că a dat jos guvernul PSD. Bucuria nebunilor. S-a votat sub presiune. Oamenii erau disperați, au avut 3 sau 4 filtre de control. Eu am arătat cum am votat, am votat contra. Asta e puterea lui Liviu Dragnea și sper s-o folosească mai bine decât în ultimele șase luni. Dacă asiguram votul secret, aveam 40 de voturi pentru. Domnul Dragnea a avut votul controlat".

„Am pierdut noi toți…"

Gabriela Firea (PSD): „Poate își dau și ei seama ce au făcut și că, în primul rând, am pierdut noi toți. Am pierdut o săptămână în astfel de dispute, în astfel de lupte. Nu e o fericire pentru nimeni ce s-a întâmplat. (...) Mă bucur că sunt consultări atât de rapid (n.red. - luni). Sunt mulți colegi de-ai mei care răspund criteriilor și exigențelor de a fi prim-ministru sau ministru, fie că este vorba de o doamnă sau un domn".

„Am scăpat de o gașcă din PSD"

Ludovic Orban, președinte PNL: „Niciun parlamentar liberal nu a votat, în ciuda presiunilor. Azi am scăpat de o gașcă din PSD. Pentru ca lucrurile să revină la normal și România să poată să meargă înainte, trebuie să scăpăm și de a doua gașcă: Dragnea - Olguța - Firea".

„Cred că sunt șanse foarte mari ca episodul acesta să se repete în foarte scurt timp"

Augustin Jianu, ministrul interimar al Comunicațiilor: „Până se instalează un nou guvern, o să îmi continui activitatea în minister, în perioada de interimat și apoi o să îmi văd de viață. Eu am considerat că nu este normal să avem un guvern condus din umbră și cred că sunt șanse foarte mari ca episodul acesta să se repete în foarte scurt timp".

„Nu am ce să îmi reproșez"

Teodor Meleșcanu, senator ALDE: „Evident că este o bilă neagră (n.red. - moțiunea de cenzură), în carieră nu că nu am ce să îmi reproșez, dimpotrivă, cred că lucrurile au mers foarte bine în materie de relație externă".

„România merită mai mult"

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD: „Continui lupta cu Dragnea, Bădălău, Stănescu și cu tot ce reprezintă ei. România merită mai mult. Copiii noștri merită o soartă mai bună decât cea de slugi pe domeniul vreunui baron ca cel de Teleorman". (Sursa: AGERPRES)

 

Lasă un comentariu