MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ OBIECTIVE ȘI… TRANSPARENȚĂ

Distribuie pe:

Dl Claudiu Maior - consilierul primarului municipiului Târgu-Mureș, în cadrul unei conferințe de presă, a punctat principalele obiective pe care Primăria le are în vedere, în perioada imediat următoare.

În primul rând, ținând cont de perioada vacanței școlare, toate școlile și grădinițele din municipiul Târgu-Mureș, care necesită reparații, se vor reabilita.

,,La toate școlile și la grădinițe vom lucra, (...) începând de la geamuri termopane, acolo unde nu este izolație termică și parchet în clase, schimbat uși, vopsit pe holuri, schimbat lambriurile de pe holuri, toalete."

Referitor la fondurile europene, la proiectele cu finanțări europene, a declarat: ,,Lucrăm la fondurile europene…dacă am întârziat licitațiile un pic în oraș a fost pentru că tot biroul de licitații lucrează la studii de fezabilitate, studii de prefezabilitate și tot ce ține de fonduri europene și fonduri de la guvern."

Dl Claudiu Maior a menționat faptul că, prin fondurile primite de la guvern, se are în vedere reabilitarea podului peste Mureș, a străzii Gheorghe Doja, a străzii Revoluției în totalitate, prelungirea centurii și a două licee din municipiul Târgu-Mureș.

,,Suntem cu șase proiecte doar pe fonduri de la guvern. (…) s-a mai schimbat și legislația între timp (…) Am mers prioritar pe fonduri europene, accesare fonduri europene și fonduri de la guvern, urmând ca după aceea să pornim cu licitațiile pentru lucrările din oraș."

În perspectivă este optimist în ceea ce privește proiectul de amenajare a unui parc de distracții și de recreere în zona Belvedere, din cartierul Tudor.

,,Pornim cu parcul din zona Pandurilor. Vom avea cel mai frumos parc din zonă, care va depăși și Platoul Cornești, în zona Belvedere. Toată această zonă va fi un parc (...) totul ține de licitație și de termene."

De asemenea, se are în vedere, ca în scurt timp să se facă licitație pentru modernizarea zonei de agrement de la Parcul Municipal. În acest context, a menționat: ,,suntem în curs și cu reamenajarea la stadionul municipal a pistei de alergare, unde îi invităm pe toți târgumureșenii să alerge (...) va fi un teren din gumă, iar o parte din clădirile de acolo vor fi reabilitate (...) Vom avea pentru atleți, pentru scrimă, pentru polo - săli de sport și de forță." - a declarat dl Claudiu Maior - consilierul primarului municipiului Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu