„TÂRGUL FETELOR"

Distribuie pe:

Tradiționala sărbătoare - „Târgul fetelor", păstrată de mai bine de 100 de ani, se va desfășura duminică, 25 iunie, a.c., pe Platoul Mociar - comuna Gurghiu.

Deschiderea oficială va fi făcută de către primarul comunei Gurghiu, dl Laurențiu Boar, începând cu ora 12. În continuare, va felicita cuplurile de „aur" care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, după care va urma prezentarea obiceiului Târgului și obiceiului de nuntă în care perechile fac și o paradă a portului popular.

„Târgul fetelor a fost pentru multe cupluri, întemeiate acum 50 de ani, prilejul de întâlnire, motiv pentru care ne-am gândit să le reamintim emoția acestei primei întâlniri trăite, acum o jumătate de secol. Felicit cu această ocazie toate cuplurile din comuna noastră, care s-au format și au performat rămânând împreună atâta vreme", a subliniat dl Laurențiu Boar - primarul comunei Gurghiu.

Cântecul, jocul și voia bună, vor întregii atmosfera de sărbătoare. Astfel, îndrăgiți artiști de muzică populară vor susține recitaluri, renumite ansambluri folclorice, printre care și Ansamblul Artistic „Mureșul", vor evolua pe scenă.

Distracție plăcută și târg bun!

 

Lasă un comentariu