A fost finalizat volumul VIII din seria „DASCĂLI MUREȘENI"

Distribuie pe:

În urmă cu câteva zile, volumul VIII din seria de cărți „Dascăli mureșeni" a fost finalizat de cei trei autori: Ilarie Gh. Opriș, Simion Bui și Constantin Bogoșel. O carte mult așteptată de publicul larg, în special de cadrele didactice din județul Mureș. Conform tradiției, și în această nouă apariție editorială, au fost publicate 200 de biografii ale unor persoane care-și dedică cu drag o parte din viață în slujba învățământului.

Acest proiect a fost apreciat și de președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, care susținea că acest demers este unic pe plan național. Cartea a apărut în Editura Constantin Romanu-Vivu din municipiul Târgu-Mureș, director Constantin V. Bretfelean.

Conform unor precizări din partea autorilor, acest volum va fi prezentat în mai multe orașe din județ. De asemenea, s-a dat startul pentru publicarea unor noi biografii, care vor fi cuprinse în paginile volumului IX. Coordonatorul proiectului, publicistul Ilarie Gh. Opriș, specifică, printre altele: „Doresc să mulțumesc redacției cotidianului «Cuvântul liber» și redactorului-șef, domnului Lazăr Lădariu, care a sprijinit mereu apariția biografiilor de dascăli, în paginile ziarului. Am încheiat volumul VIII și am început să lucrăm la volumul IX. Fac un apel către cadrele didactice care nu se regăsesc în paginile acestor valoroase cărți, să ne trimită biografiile scrise sub formă de eseu, la persoana a III-a, precum și o fotografie recentă. Pentru orice alte precizări, stau la dispoziția cadrelor didactice și colegii mei, prof. drd. Simion Bui, fost director al Colegiului Național «Alexandru Papiu Ilarian» și prof. drd. Constantin Bogoșel de la Inspectoratul Școlar Județean Mureș"

Felicitări autorilor și multă putere de muncă în realizarea următorului volum!

Lasă un comentariu