Profesor cercetat pentru luare de mită

Distribuie pe:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către inculpatul C.V. a infracțiunii de luare de mită în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de Codul penal, se arată într-un comunicat dat, ieri, publicității.

În urma cercetărilor, procurorii au constatat că inculpatul C.V., profesor la Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduș, a primit în mod repetat sume de bani de la elevi sau aparținători ai acestora pentru a promova clasa la materia pe care profesorul o preda.

Inculpatul a fost reținut 24 de ore de către procurorul de caz, fiind sesizată instanța de judecată pentru luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Mureș a admis, ieri, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a dispus arestarea preventivă inculpatului C.V. începând cu data de 22 iunie până la data de 21 iulie, inclusiv.

Actele de urmărire penală în cauză se efectuează cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, I.P.J. Mureș - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Biroului de Operațiuni Speciale Târgu-Mureș.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se precizează în comunicatul dat publicității. 

Lasă un comentariu