25 iunie, Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului de Droguri

Distribuie pe:

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș (CPECA), organizează acțiuni specifice, de informare, conștientizare și educare a populației cu privire la problematica drogurilor în România.

Pentru marcarea Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, specialiștii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile și consecințele nocive ale consumului și traficului de stupefiante, susținea Roman Ioan Aleodor, coordonator CPECA Mureș.

Astfel, duminică, 25 iunie, între orele 11.30-18.00, la Platoul Cornești din municipiul Târgu-Mureș, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Mureș și Crucea Roșie Mureș, va avea loc: organizarea unui stand pentru distribuirea de materiale de informare și promovarea evenimentului (între orele 11.30-17); informare și promovarea evenimentului, cu mesaje antidrog și dezbateri pe teme corelate cu uzul, abuzul și traficul de droguri - echipe mobile formate din specialiști și voluntari antidrog (între orele 12-17). Programul evenimentului include și organizarea, în Parcul de la Platoul Cornești, a unei activități de zumba fitness (între orele 16-16.30), care se va încheia cu un „flashmob" surpriză. Inițiatorii propun și alternative consumului de droguri, realizate în parteneriat cu Decathlon - Târgu-Mureș: tir cu arcul, badminton și alte concursuri sportive.

 

Lasă un comentariu