Azomureș - incendiu localizat și stins rapid!

Distribuie pe:

Un incendiu izbucnit duminică, la izolația unei conducte de transport hidrogen de la Secția Amoniac III a Combinatului Azomureș din Târgu-Mureș, a pus în alertă autoritățile, însă intervenția rapidă a echipelor de pompieri aparținând combinatului și a celor militari a făcut ca zona să nu fie evacuată, informează Agerpres.

„În timpul opririi uneia dintre instalațiile de pe platformă, pentru revizia anuală, s-a declanșat un incendiu. Au intervenit imediat pompierii din cadrul Azomureș, însă nu a mai fost nevoie de folosirea echipamentelor pentru că operatorii instalației au redus cantitățile de hidrogen și practic flacăra s-a stins de la sine. Conform procedurilor, a fost anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș, care s-a deplasat pe platforma Azomureș, însă nu a fost nevoie de folosirea echipamentelor de stingerea incendiilor. În acest moment s-a format o comisie internă, împreună cu reprezentanții ISU și se verifică ce a dus la declanșarea acestui incident. Nu există victime, iar pagubele materiale urmează a fi estimate. Nu a existat niciun pericol pentru populație fiindcă acest incendiu a fost localizat foarte repede, operatorii instalației reducând tot ceea ce putea să ardă ca și hidrogen, iar flacăra s-a stins", a detaliat purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maior, potrivit sursei citate.

Maior a mai precizat că Azomureș este un obiectiv strategic important, fiind obligatorie anunțarea ISU, și că, datorită faptului că instalația este complet automatizată, s-a putut interveni de la distanță, de la camera de comandă. Nici un moment nu s-a pus problema evacuării, iar o comisie ad-hoc urmează să stabilească din ce cauză s-a produs incendiul. 

Lasă un comentariu